Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan 2e Daalsedijk Wisselspoor, deelgebied 1en bijbehorend ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend dat met ingang van vrijdag 3 maart 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

 

- het ontwerpbestemmingsplan 2e Daalsedijk Wisselspoor, deelgebied 1, dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BP2EDAALSEWISSELSP-ON01.gml;

- het ontwerpbesluit hogere waarden (HW 1159) tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt ten noordwesten van het centrum van Utrecht, in de Daalsebuurt. Het gebied betreft het eerste deel van de herontwikkeling van het bedrijventerrein Wisselspoor (Wisselspoor deelgebied 1). Het plangebied wordt globaal begrensd door in het noorden de achtertuinen van de woningen aan de Chrysantstraat, in het westen de spoorverbinding Amsterdam-Utrecht, in het oosten de 2e Daalsedijk en in het zuiden het overige deel van het bedrijventerrein Wisselspoor.

Het doel van het bestemmingsplan is realisatie van maximaal 150 woningen en circa 2.850 m2 bruto vloeroppervlakte aan bedrijvigheid, creatieve bedrijven, culturele voorzieningen, maatschappelijke voorzieningen, horeca (met mogelijkheid tot terras) en voorzieningen en functies die bij de bestemming horen, zoals ondergeschikte detailhandel.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld op grond van de Wet geluidhinder. De voorkeursgrenswaarde wordt vanwege railverkeerslawaai overschreden.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen ter inzage van vrijdag 3 maart 2017 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 13 april 2017 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ  Utrecht.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl; (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen waar men kan doorklikken naar het desbetreffende plan. Op de gemeentelijke website staat ook het ontwerpbesluit hogere waarde.

 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het daarbij behorende ontwerpbesluit hogere waarde  indienen bij:

 

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, team Omgevingsrecht

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit 2e Daalsedijk Wisselspoor, deelgebied 1.

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860226 b.g.g. 2860229 ) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

 

 

Naar boven