Kennisgeving: Ontwerpwijzigingsplan “Eerste wijziging Afrikahaven”

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 20 december 2016 het ontwerpwijzigingsplan ‘Eerste wijziging Afrikahaven’ vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerp wijzigingsplan

Het plangebied ‘Eerste wijziging Afrikahaven’ is gelegen in het noordwestelijke deel van de Afrikahaven en wordt globaal begrensd door: in het noorden het Noordzeekanaal, in het westen de Westpoortweg, in het oosten de Afrikahaven en in het zuiden de kolenterminal Rietlanden.

Het wijzigingsplan geeft concrete invulling aan de in het bestemmingsplan Afrikahaven opgenomen wijzigingsbevoegdheid waarin burgemeester en wethouders de bestemming Bedrijf - 1 voor maximaal 10% van de aldus bestemde gronden kunnen wijzigen in de bestemming Water - 2. Met het wijzigingsplan wordt de realisatie van een insteekhaven mogelijk gemaakt, zodat hier binnenvaartschepen en coasters aan afloopsteigers kunnen afmeren.

Terinzagelegging

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Eerste wijziging Afrikahaven’ met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van donderdag 12 januari 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020.

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Eerste wijziging Afrikahaven’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.B1601BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpwijzigingsplan Eerste wijziging Afrikahaven’. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam, per adres; de directeur van Ruimte en duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte en duurzaamheid, team Nieuw-West, mw. L. schouten, telefoonnummer 14020.

Amsterdam, 11 januari 2017

burgemeester en wethouders,

 

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven