Sambeeksedijk 6A te Sint Anthonis (aanmeldingsnotitie MER)

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4.a., van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 19 augustus 2016 heeft Arts Sint Anthonis BV medegedeeld dat hij voornemens is om een stal op te richten met 7.280 gespeende biggen aan Sambeeksedijk 6a en 6b te Sint Anthonis. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis hebben besloten dat door Arts Sint Anthonis BV géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Sint Anthonis leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 2 maart 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling inwoners & omgeving op werkdagen gedurende 900-12:30 en buiten deze tijden na telefonische afspraak via telefoonnummer: 0485-388 888.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wabo aan de orde worden gesteld.

 

Sint Anthonis, 23 februari 2017,

 

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis

Naar boven