Gemeente Raalte, Uitwerkingsplan “De Wörmink, 3e fase te Mariënheem"

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat het bij besluit van 14 februari 2017 het uitwerkingsplan ‘De Wörmink, 3e fase te Marienheem’ gewijzigd vastgesteld heeft. Vanaf donderdag 2 maart 2017 tot en met donderdag 13 april 2017 ligt het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan “De Wörmink, 3e fase te Mariënheem” met bijbehorende stukken ter inzage.

Dit uitwerkingsplan ‘De Wörmink, 3e fase te Mariënheem’ voorziet in de bouw van maximaal 20 grondgebonden woningen in verschillende woningtypen. In het bestemmingsplan Mariënheem uit 2008 en 2013 was deze uitwerkingsplicht al opgenomen. Deze uitwerking voorziet in een flexibele invulling die we concretiseren op basis van woonwensen uit de markt en onze Woonvisie. Het gebied wordt globaal begrensd door de Krusestraat aan de westzijde en de Klaver en Akkerwinde aan de zuid en oostzijde.

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpuitwerkingsplan zijn twee zienswijzen ingediend. Deze hebben niet geleid tot een aanpassing. Wel heeft het college de volgende wijzigingen aangebracht:

  • a.

    de verbeelding wordt op enkele kleine punten aangepast, zodoende dat de bouwvlakken geprojecteerd zijn overeenkomstig de bouwregels.

  • b.

    de meest zuidelijk geplande woningen tussen de Krusestraat en de Akkerwinde krijgen aan de zuidzijde een tuinbestemming van 5 meter breed, omdat hier sprake kan zijn van woningen die qua beeld twee voorgevels heeft;

  • c.

    tekstuele verbeteringen in toelichting en regels, zoals verschrijvingen.

Het uitwerkingsplan met vaststellingsbesluit ligt vanaf 2 maart 2017 tot en met 13 april 2017 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het uitwerkingsplan is tevens elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Raalte www.raalte.nl onder de link

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0177.BPU20150001-VG01. De bronbestanden zijn beschikbaar op: http://ruimtelijkeplannen.raalte.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BPU20150001-VG01-/NL.IMRO.0177.BPU20150001-VG01/

Met ingang van 2 maart 2017 tot en met 13 april 2017 kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het uitwerkingsplan bij het college kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het uitwerkingsplan bij het college kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling in het uitwerkingsplan heeft aangebracht.

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven