Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 15 februari 2017, nr. 1138617 houdende een correctie van een omissie in de bijlage bij de Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 16 juni 2016, nr. VO/997293, houdende wijziging Regeling examenprogramma's voortgezet onderwijs in verband met de vernieuwing van het examenprogramma culturele en kunstzinnige vorming havo/vwo

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 7 van het Eindexamenbesluit VO en artikel 6 van het Eindexamenbesluit BES;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling examenprogramma’s voortgezet onderwijs wordt als volgt gewijzigd:

In Bijlage 1 bij de regeling Examenprogramma’s voortgezet onderwijs wordt in de paragraaf Examenprogramma culturele en kunstzinnige vorming havo/vwo, onder het kopje Domein B, eindterm vier, de eerste volzin vervangen door:

Havo:

  • 4. De kandidaat kan inhoud, vorm en betekenis van uitingen in tenminste drie kunstdisciplines vanuit een of meerdere van de volgende dimensies beschouwen:

Vwo:

  • 4. De kandidaat kan inhoud, vorm en betekenis van uitingen in tenminste vier kunstdisciplines vanuit een of meerdere van de volgende dimensies beschouwen:

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na publicatie van de Staatscourant waarin deze regeling is geplaatst en werkt terug tot en met 16 juni 2016.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker

TOELICHTING

In de Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 16 juni 2016, nr. VO/997293, houdende wijziging van de Regeling examenprogramma's voortgezet onderwijs in verband met de wijziging van het examenprogramma culturele en kunstzinnige vorming havo/vwo, waarmee het nieuwe examenprogramma voor dit vak werd vastgesteld, is in de bijlage onder het kopje Domein B, eindterm vier abusievelijk geen onderscheid gemaakt tussen de eisen voor havo en die voor vwo. Voor een havist geldt dat hij drie kunstdisciplines beschouwt, voor een vwo’ers zijn dit vier kunstdisciplines. Deze omissie wordt met deze regeling gecorrigeerd.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker

Naar boven