Ter visie leggen plan Kinderboerderij Hellendoorn Nijverdal met toepassing coördinatieverordening.

Logo Hellendoorn

Bij het Loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal liggen vanaf zaterdag 25 februari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage het ontwerpbestemmingsplan, de hier aan gerelateerde ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit tot het aan de openbaarheid onttrekken van een gedeelte van de Lijsterweg ter inzage. Dit is mogelijk op basis van de op 2 februari 2016, onder nummer 15INT04298, door de raad van Hellendoorn vastgestelde “Coördinatieverordening Wro gemeente Hellendoorn 2016”.

Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

Het ontwerpbestemmingsplan met de unieke naam NL.IMRO.0163.BPNDKINDRBOERDRIJ-ON01 kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://iturl.nl/snoJkft raadplegen. Downloaden van het ontwerpbestemmingsplan is mogelijk via de link http://iturl.nl/snkfCEi.

De ontwerpomgevingsvergunning kunt u inzien via de link http://iturl.nl/snljiTC. Het ontwerpbesluit tot onttrekken van de Lijsterweg aan de openbaarheid kunt u inzien via link http://iturl.nl/sndAq3O.

Het betreft de herziening van een gedeelte van het bestemmingsplan "Bedrijventerrein 't Lochter". Het plangebied omvat een aantal percelen tussen de Vinkenweg en de Lijsterweg en het perceel westelijk van de Lijsterweg. Met dit bestemmingsplan wordt beoogd de ontwikkeling van een kinderboerderij in dit gebied. Met de ontwerpomgevingsvergunning ontstaat de mogelijkheid tot realisatie van gebouwen voor de kinderboerderij verspreid over het gebied. Om de kinderboerderij als één geheel te laten functioneren is het nodig om een gedeelte van de Lijsterweg aan de openbaarheid te onttrekken. De Vinkenweg wordt dan een belangrijke ontsluitingsweg voor langzaam verkeer van het bedrijventerrein naar de noordzijde van Nijverdal en het dorp Hellendoorn.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk, mondeling bij het bovengenoemde loket (of per e-mail) een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning, het ontwerpbesluit tot onttrekken van een gedeelte van de Lijsterweg aan de openbaarheid kenbaar maken aan de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE in Nijverdal (per e-mail via: gemeentebestuur@hellendoorn.nl).

U wordt nadrukkelijk verzocht in uw brief (of mail) duidelijk te vermelden of welke onderdelen uw zienswijze betrekking. Zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot onttrekken van de Lijsterweg aan de openbaarheid worden behandeld door de gemeenteraad, zienswijzen tegen een ontwerpomgevingsvergunning door burgemeester en wethouders.

U wordt er tot slot op gewezen dat het niet tijdig indienen van een zienswijze, gevolgen heeft voor de ontvankelijkheid van uw beroep bij de bestuursrechter. Tegen het uiteindelijke besluit kan alleen beroep worden aangetekend als ook tijdig een zienswijze is ingediend tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is. Tijdens de beroepsprocedure worden het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende vergunning(en) behandeld als één besluit, waarbij er slechts één beroepsinstantie is, namelijk de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven