OntwerpbesluitWet geluidhinder bestemmingsplan Bospad 33 te Oud Ade, gemeente Kaag en Braassem

Logo Kaag en Braassem

De Omgevingsdienst West-Holland heeft een ontwerpbesluit genomen om hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege het wegverkeer op de A4.

Op basis van de Wgh dient bij de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

In het bestemmingsplan ‘Bospad 33’ wordt de mogelijkheid geboden om woningen langs het Bospad in Oud Ade op te richten. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woningen.

Ten behoeve van de nieuwe woningen is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen hogere waarden vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van de A4 van maximaal 50 dB.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van donderdag 23 februari 2017 tot en met woensdag 5april 2017 in het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt de stukken inzien tijdens de werkdagen maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, op woensdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur en op vrijdagmorgen van 8.30 tot 12.30.

Zienswijzen geven

U kunt tot en met woensdag 5april 2017 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, p/a Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden.

Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

  • mevrouw I. Woei, tel. 071-4083324

  • de heer R. ’t Jong van de gemeente Kaag en Braassem, tel. 071-3327485 (ruimtelijke ordeningsaspecten).

Naar boven