Vaststellen bestemmingsplan ‘Kapperdoes - tuincentrum’ gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 9 februari 2016 het bestemmingsplan ‘Kapperdoes-tuincentrum’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Kapperdoes-tuincentrum’ maakt het mogelijk om tuincentrum Coppelmans dat momenteel is gevestigd aan de Vorsterdijk te verplaatsen naar de locatie hoek Europalaan-Kapperdoesweg.

Het bestemmingsplan ‘Kapperdoes-tuincentrum’ betreft dezelfde ontwikkeling als opgenomen in het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan ‘Kapperdoes’. De aanpassingen van het bestemmingsplan ‘Kapperdoes-tuincentrum’ richten zich op het aanvullen van de motivering dat een tuincentrum op de locatie hoek Europalaan-Kapperdoesweg planologisch past.

Aanleiding aanpassing bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Kapperdoes’ is op 29 juni 2016 door de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State voor zover het betreft de bestemming “Detailhandel” vernietigd. De woonbestemming in dit bestemmingsplan is op dat moment onherroepelijk geworden. De Raad van State was voor wat betreft het tuincentrum van oordeel dat niet was voldaan aan de verantwoordingsplicht van artikel 3.1.6 lid 2 van het Bro.

Aanpassingen

Bij de vaststelling zijn de volgende aanpassingen verricht:

  • het (nader) verantwoorden van de treden 1 en 2 van de ladder voor duurzame verstedelijking zoals vastgelegd in artikel 3.1.6 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening. In dat verband is het STEC-rapport ‘Ladder- en effectenanalyse Coppelmans Nuenen’, 6 december 2016 als bijlage toegevoegd;

  • aan de toelichting zijn enkele overwegingen toegevoegd met betrekking tot (de verenigbaarheid van de in het bestemmingsplan voorziene ontwikkeling) met de Structuurvisie 2009, wijziging 2015

De doorgevoerde wijzigingen hebben uitsluitend betrekking op de reparatie van het bestemmingsplan naar aanleiding van de uitspraak. Verder zijn in de plantoelichting kleine wijzigingen doorgevoerd onder meer als gevolg van gewijzigde wet- en regelgeving.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 24 februari 2016 gedurende zes weken (tijdens kantooruren of op afspraak) op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor eenieder ter inzage.

Tevens is het plan in te zien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl en kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenKapperdoesTc-D001

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenKapperdoesTc-D001Beroep

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van ter inzage leggen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.

Nuenen, 23 februari 2017.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven