Vaststelling bestemmingsplan “Molenweide” en beeldkwaliteitsplan “Molenweide”.

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 31 januari 2017 het bestemmingsplan “Molenweide” gewijzigd heeft vastgesteld en het beeldkwaliteitsplan “Molenweide” ongewijzigd  heeft vastgesteld.

Het bestemmingplan voorziet in meer flexibiliteitsbepalingen voor de nog te realiseren woningen in de woonwijk Molenweide. Er mogen maximaal 69 nieuwe woningen worden gerealiseerd. De al gerealiseerde woningen in de woonwijk Molenweide zijn ook in dit plan opgenomen

Het plan vervangt het bestemmingsplan “Dorpskernen Nederlek” (2013) voor zover het het gebied van de woonwijk Molenweide betreft.

Het beeldkwaliteitsplan bevat kwalitatieve stedenbouwkundige richtlijnen waaraan de bebouwing en inrichting van het gebied moet voldoen om het gewenste streefbeeld te kunnen bereiken en maakt na vaststelling onderdeel uit van de welstandsnota.

Begrenzing en ligging plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de woonwijk “Molenweide” in Krimpen aan de Lek en is als volgt globaal begrensd:

 

  • 1.

    Noordzijde: de tennis- en de schaatsbanen;

  • 2.

    Oostzijde: evenwijdig aan de Touwslagersstraat;

  • 3.

    Zuidzijde: de achterzijde van de woonpercelen aan de noordzijde van de Koningin Julianastraat;

  • 4.

    Westzijde: de achterzijde van de woonpercelen aan de oostzijde van de Schoolstraat.

 

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp plan

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpplan de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht:

In paragraaf 4.2 van de toelichting is voor bescherming van de kwaliteit van het grondwater een verwijzing opgenomen naar de provinciale milieuverordening, verder is een samenvatting opgenomen van het Waterbeheersplan van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 2016-2021 en is een nieuw onderdeel  Riolering en afvoer hemelwater toegevoegd.

Daarnaast zijn enkele kleine ambtshalve aanpassingen aangebracht.

De wijzigingen en ambtshalve aanpassingen zijn nader beschreven in de Nota Beantwoording zienswijzen en ambtshalve aanpassingen die bij de stukken is gevoegd.

 

Stukken bekijken

Het vastgestelde bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 februari 2017 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentekantoor in Stolwijk. Voor het inzien van de stukken kunt u via het Klantcontactcentrum (tel. 14 – 0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan met bijbehorende stukken kunt u ook bekijken op de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl (tabblad inwoners ->bouwen->bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer: NL.IMRO.1931.BP1606DK006-VG01.

 

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    Belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp plan hebben ingediend bij de gemeenteraad dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • 2.

    Belanghebbenden die niet kunnen instemmen met de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het instellen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Het beeldkwaliteitsplan moet worden aangemerkt als een beleidsregel. Hiertegen kan geen beroep worden ingesteld.

 

Stolwijk, 21 februari 2017

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

 

mw. mr. M. Plantinga,

 

mr. R.S. Cazemier, burgemeester.

   

 

Naar boven