Vastgesteld bestemmingsplan Leeuwarden - Partiële herziening Plan voor de zon

Logo Leeuwarden

Van 23 februari 2017 tot en met 6 april 2017 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Leeuwarden – Partiële herziening Plan voor de zon met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Bestemmingsplan Leeuwarden – Partiële herziening Plan voor de zon werkt aanvullend op bestaande bestemmingsplannen binnen onze gemeente. Het plangebied bestaat uit de bebouwde kom van Leeuwarden en van de grotere dorpskernen in onze gemeente (Grou, Wergea, Reduzum, Irnsum, Wytgaard, Lekkum, Warten en Wirdum), inclusief de zones die daar direct op aansluiten. Ook gebieden waar al ontwikkelingen worden voorzien, zoals De Zuidlanden, Blitsaerd en de bedrijventerreinen westelijk van Leeuwarden en het terrein van de Vliegbasis, vallen binnen het plangebied.

Ontwikkeling

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden vergunningsvrij zonnepanelen te plaatsen. In andere situaties wordt het mogelijk om met een eenvoudige procedure toestemming te krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen. In alle gevallen moet worden voldaan aan de kwaliteitseisen die zijn beschreven in het bij het bestemmingsplan behorende Kwaliteitsplan.

Gewijzigde vaststelling

Vanwege reacties op het ontwerpplan door de provincie en door andere partijen is het plan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen. De belangrijkste wijziging is dat het gebied waar dit bestemmingsplan van toepassing is wordt beperkt tot gebieden die grenzen aan de bebouwde kom. Gebieden die verder weg liggen in het gebied Nieuw Stroomland zijn uitgesloten van deze regeling.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • via de gemeentelijke website of landelijke website ruimtelijke plannen.

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • van 24 februari tot en met 6 april 2017;

  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • als u belanghebbende bent en bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven