Vaststelling bestemmingsplan Hélène Swarthlaan

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Uithoorn in zijn vergadering van 2 februari 2017 het bestemmingsplan Hélène Swarthlaan als vervat in planidentificatiecode NL.IMRO.0451. BPHeleneSlaan-VG01 heeft vastgesteld.

Toelichting

In 2011 heeft de raad het bestemmingsplan Hélène Swarthlaan vastgesteld. Hierbij is besloten om voor het perceel aan de Hélène Swarthlaan, waar in het verleden een schoolgebouw stond, de bestemming te wijzigen naar wonen en de realisatie van 11 woningen mogelijk te maken. Door de verandering in de vraag vanuit de markt is het woningbouwprogramma aangepast. Het nieuwe bouwplan, dat uitgaat van 20 woningen, voorziet in een drietal rijen met aaneen gebouwde woningen en een twee-onder-één-kap woning. De woningen sluiten aan bij de omgeving en bestaan uit twee bouwlagen met een kap. Aangezien de gewijzigde plannen niet binnen de kaders van het geldende bestemmingsplan passen, moet dit worden aangepast. Hierbij geldt dat bestemmingsplan flexibel is opgesteld zodat het nog vrijheid geeft in de grootte van de bouwblokken en de woningtypologie.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen met ingang van 24 februari 2017 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan ligt daarnaast gedurende de openingstijden ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 Uithoorn. De openingstijden staan aangegeven op de website van de gemeente.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (24 februari 2016 tot en met 6 april 2016) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot de gemeenteraad hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp. Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Uithoorn, 22 februari 2016

Naar boven