Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘N280-west deelproject wegvak Roermond’:

Logo Roermond

Burgemeester en wethouders van Roermond maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘N280-west deelproject wegvak Roermond’ (NL.IMRO.0957.BP00000262-ON01) van 22 februari 2017 tot en met 4 april 2017 voor een ieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Kazerneplein 7, 6041 TG Roermond. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.roermond.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bestemmingsplan N280-west deelproject wegvak Roermond

Het bestemmingsplan betreft een reconstructie van de N280. De verkeerssituatie op de N280 ter hoogte van Roermond is regelmatig problematisch. Naar verbetering van de verkeersafwikkeling op de kruispunten van de N280 op het wegvak Roermond is in opdracht van de gemeente in samenwerking met de Provincie Limburg een uitgebreide studie uitgevoerd. Deze studie heeft geleid tot een nieuw wegontwerp, waarbij de scheiding van het doorgaande verkeer en het lokale verkeer als principe is gekozen met een verdiepte ligging van het doorgaande verkeer onder de Mijnheerkensweg en de Schipperswal door.

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 359 292. Wij maken u erop attent dat in beginsel slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingebracht over het ontwerpbesluit.

Op het besluit voor vaststelling van dit bestemmingsplan zal Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing zijn.

Roermond, 21 februari 2017

Naar boven