Ontwerpbestemmingsplan “Bergs Licht, woningbouwontwikkeling op het voormalig PNEM-terrein”, Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Bergs Licht, woningbouwontwikkeling op het voormalig PNEM-terrein” gereed is.

Plangebied

Het plangebied omvat het voormalig PNEM-terrein, gelegen aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom, en bestaat uit de kadastrale percelen: Bergen op Zoom, sectie G, nummers 7154, 7204, 8004, 8032, 8041 en 4344 (ged.). Het gebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de Van Konijnenburgweg. Aan de westzijde wordt de begrenzing bepaald door de Kabelstraat. De begrenzing aan de noordzijde wordt bepaald door de bebouwing aan de Zuidzijde Haven en aan de westzijde door de bebouwing aan de Fabriekstraat, Bruinevisstraat en Van Konijnenburgweg.

Aanleiding / d oel

De plannen om het voormalig PNEM-terrein te herontwikkelen voor woningbouw bestaan al enige tijd. Recentelijk is door een ontwikkelende partij invulling gegeven aan deze opgave. Het ontwikkelde plan voor woningbouw heeft als vertrekpunt het historische karakter van de locatie en de prominente rol die de locatie van oudsher heeft gehad in Bergen op Zoom. Het plan biedt ruimte aan diverse woningtypen. Het onderhavige bestemmingsplan bevat het planologisch kader om hieraan uitvoering te kunnen geven.

Op bepaalde delen van de geprojecteerde nieuwbouw is uit akoestisch onderzoek gebleken dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) wordt overschreden. Hiervoor is een ontwerpbesluit voor het verlenen van hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 29 februari 2016 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0220-0201).

Reageren

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats (0164-277555) of de heer B. Verdonschot (0164-277491). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijze kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer K. Stoffer (0164-277508) van het team Ruimtelijke Ordening.

 

Bergen op Zoom, 26 februari 2016

Naar boven