Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost’

Logo Amsterdam

Ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost’

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost’ is vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Met dit paraplubestemmingsplan worden voor vier panden in het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam de volgende bestemmingsplannen op onderdelen herzien:

  • 1.

    “Oostelijke binnenstad” voor de adressen:

    • 1.

      Entrepotdok 64A (begane grond)

    • 2.

      Geschutswerf 14-20-22-24-26

    • 3.

      Sarphatistraat 92

  • 2.

    “Oostelijke eilanden” voor het adres:

    • 1.

      Kraijenhoffstraat 135-141

Met het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost wordt de mogelijkheid voor gebruik ten behoeve van short stay voor de bovenstaande adressen geschrapt. Hiertoe worden delen van de regels en de verbeelding van de genoemde bestemmingsplannen aangepast.

Het plangebied

De plangrenzen van het paraplubestemmingsplan worden gevormd door de grenzen van de gebouwen op de genoemde adressen. 

Terinzagelegging Het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost’ ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 1 maart 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het Stadsloket, Amstel 1.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1602BPSTD-OW01.

Zienswijzen Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Noord/Centrum, telefoonnummer 020 2564416.

Amsterdam, 29 februari 2016,

burgemeester en wethouders

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan secretaris burgemeester

 

 

Naar boven