Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Binnenstad’

Logo Middelburg

In het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht, wordt bekend gemaakt dat de gemeenteraad bij besluit van 15 december 2015 het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied betreft de gehele binnenstad van Middelburg en enkele daar aansluitende gebieden, te weten de stationsomgeving en de omgeving van de Sprencklaan. Een groot deel van het plangebied valt samen met het als ‘beschermd stadsgezicht’ aangewezen deel van de binnenstad van Middelburg.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan in het bestemmingsplan de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Voor de regels

  • -

    In artikel 1 is het begrip ‘studentensociëteit’ toegevoegd;

  • -

    In artikel 1 is het begrip ‘voor- en achtergevelrooilijn’ verwijderd;

  • -

    In artikel 24, is de aanduiding ‘zend-/ontvangstinstallatie’ (zo) opgenomen met een maximaal toegestane hoogte van 40 meter;

  • -

    In artikel 24 is de aanduiding ‘nutsvoorziening’ (nv) opgenomen;

  • -

    In artikel 24 zijn ter plaatse van de aanduiding (sh-9) de volgende oppervlaktes opgenomen: studieruimtes 133 m2, restaurant 101 m2, (kelder)bar 150 m2;

  • -

    In artikel 31.3.1 is de aanduiding [sba-ovb] verwijderd;

  • -

    In artikel 35.2 is opgenomen dat zonnepanelen niet zijn toegestaan;

  • -

    Artikel 35.2 lid e is aangepast naar ‘bij de naar de wegzijde gekeerde gevels mag de breedte van een muuropening op de begane grond niet meer dan 80% zijn van de hoogte van die muuropening en de breedte van de overige muuropeningen niet meer dan 90% ervan;

  • -

    In artikel 35.3.1 is een afwijking voor zonnepanelen opgenomen met verwijzing naar de welstandsnota;

  • -

    In artikel 36.6 lid a is het rooien van bomen toegevoegd;

  • -

    In de regeling omtrent ondergeschikte horeca bij detailhandel opnemen dat de oppervlakte eis geldt per ‘pand’ in plaats van per ‘bouweenheid’;

Voor de verbeelding

  • -

    De aanduiding ‘zend-/ontvangstinstallatie’ (zo) is opgenomen aan de Lange Noordstraat 36-38;

  • -

    De aanduiding ‘nutsvoorziening’ (nv) is opgenomen aan de Lombardstraat 2A;

  • -

    Er is een bouwvlak opgenomen met een minimale goothoogte van 6 meter, een maximale goothoogte van 8 meter en een maximale nokhoogte van 11 meter, ter hoogte van het pand Achter de Houttuinen. Dit conform de bouwmogelijkheden uit de beheersverordening Binnenstad;

  • -

    De grens van het achterpad ter hoogte van de Eigenhaardstraat 37-39 is aangepast conform bestaande situatie;

  • -

    De bestemming ‘Stoepen’ in de Nieuwe Burg is aangepast conform bestaande situatie;

  • -

    Het bouwvlak aan de voorzijde van het pand Lammerensteeg 5 is vergroot conform bestaande situatie.

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 14 januari 2016 tot en met 24 februari 2016 voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 in Middelburg.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn ook digitaal te raadplegen via de website www.middelburg.nl onder wonen en verbouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPBNS-VG01.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de hiervoor genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Middelburg, 13 januari 2016

Naar boven