Ontwerp wijzigingsplan Heeg – Nijewal 12, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij een ontwerp van het wijzigingsplan Heeg – Nijewal 12 hebben voorbereid.

 

Inhoud

Het bouwplan omvat het slopen van de schuur en het oprichten van een woonhuis met daarin twee boven elkaar gelegen appartementen. De nieuwbouw wordt in dezelfde stijl en op dezelfde plek als de bestaande schuur gebouwd. Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan omdat het aantal woningen niet meer mag bedragen dan het bestaande aantal per bouwvlak. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om een groter aantal woningen per bouwvlak toe te staan.

 

Met het voorliggende wijzigingsplan wordt gebruik gemaakt van deze wijzigingsbevoegdheid. Het wijzigingsplan biedt de mogelijkheid om binnen het bouwvlak op het perceel Nijewal 12 te Heeg maximaal twee wooneenheden te realiseren.

 

Ter inzage

Het ontwerp van dit wijzigingsplan ligt met ingang van 26 februari 2016 tot en met 7 april 2016 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

 

Het ontwerp van dit wijzigingsplan is te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer van dit wijzigingsplan is: NL.IMRO.1900.2015WPnijew12heeg-ontw

 

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp-wijzigingsplan naar voren brengen. Uw reactie kunt u richten aan de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw E. Dekkinga van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken, via het algemeen telefoonnummer 140515.

Naar boven