Bestemmingsplan “Hoek Houtwal – H. Dunantweg”, gemeente Zutphen

Logo Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken, op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), bekend dat zij het volgende bestemmingsplan aan het voorbereiden zijn:

Bestemmingsplan “ Hoek Houtwal – H. Dunantweg , gemeente Zutphen

Op de hoek van de Houtwal en de H. Dunantweg bevinden zich behalve twee garagebedrijven een autoschadeherstelbedrijf met spuitinrichting. Dit bedrijf past niet binnen de regels uit het geldende bestemmingsplan ‘Hoornwerk’, dat in 1988 is vastgesteld door de gemeenteraad van Zutphen. In 1990 is echter al toestemming verleend voor het strijdig gebruik, omdat beoordeeld werd dat het bedrijf passend is in de omgeving. Het autoschadeherstelbedrijf is verplaatst naar de meest zuidelijke bedrijfsunit. Daarnaast zijn de op de verdieping gelegen bedrijfswoningen feitelijk in gebruik als burgerwoningen. Voor de locatie is tot op heden nog geen nieuw bestemmingsplan opgesteld. Onderhavig bestemmingsplan wordt opgesteld om de feitelijke situatie ter plaatse van de gronden op de hoek van de Houtwal en de H. Dunantweg te Zutphen te voorzien van een planologisch-juridisch passende regeling met inachtneming van de huidige ruimtelijke inzichten en flexibiliteitsmogelijkheden.

Procedure

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt gemeld dat over dit voornemen nu nog geen zienswijzen naar voren kunnen worden gebracht. Evenmin zullen stukken ter inzage worden gelegd en/of worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Het ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting in maart 2016 ter inzage worden gelegd. De kennisgeving van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan wordt gepubliceerd in de Staatscourant, de Zutphense Koerier, het digitale gemeenteblad (via www.overheid.nl) en op de gemeentelijke website. In deze kennisgeving wordt aangegeven wanneer en op welke wijze gereageerd kan worden op het ontwerpbestemmingsplan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Klantcontact via telefoonnummer 14 0575.

Zutphen, 24 februari 2016

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven