Ontwerpbestemmingsplan “Hof van Wesse”, gemeente Zutphen

Logo Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 25 februari 2016 bij het loket van de gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2, voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan “ Hof van Wesse en beeldkwaliteitsplan

De gemeente is al een aantal jaar bezig met de herstructurering van de wijk Waterkwartier. Deze vindt zijn grondslag in het Wijkontwikkelingsplan A. Dit wijkontwikkelingsplan heeft als doel de kwaliteit van de wijk te behouden en waar nodig te versterken om zo bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk.

Voor de Lunettetuin (het hele deel achter de voormalige jeugdgevangenis) is in 2009 al een bestemmingsplan vastgesteld welke in 2011 is herzien. De woningen De Scheg aan de Jan Heijenkstraat zijn gerealiseerd maar het overige deel is door de crisis niet gerealiseerd. Op basis van nieuwe verkenningen is een nieuw stedenbouwkundig plan, voorliggend bestemmingsplan en bijbehorend beeldkwaliteitsplan gemaakt. Het aantal woningen is teruggebracht van 97 naar 80 waarbij wonen in het groen een belangrijk uitgangspunt is. Het gaat om twee-onder-één-kap woningen en rijwoningen.

Plangebied

Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de Vijfmorgenstraat, aan de oostzijde door de Thorbeckesingel en aan de noordzijde door de Scheg. In het westen vormt de bebouwing van het voormalige jeugdgevangeniscomplex de grens.

Zienswijzen

Een ieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, van 25 februari 2016 tot en met 6 april 2016, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het bovengenoemde bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen, onder vermelding van zaaknummer 77016. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Klantcontact, telefoonnummer 14 0575.

Plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan “Hof van Wesse” en het beeldkwaliteitsplan kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket, ’s Gravenhof 2 te Zutphen. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl/plannenterinzage. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0714HofvanWesse-on01

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0714HofvanWesse-on01

Zutphen, 24 februari 2016

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven