Bestemmingsplan Korte Dwarsweg 10(bestuurlijke lus)

Logo Ouder-Amstel

Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amstel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Ouder-Amstel bij besluit van 9 februari 2016 het bestemmingsplan Korte Dwarsweg 10 heeft vastgesteld.

Bestuurlijke lus

Het raadsbesluit is genomen naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van 3 juni 2015. De Afdeling heeft in deze tussenuitspraak op grond van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht de gemeenteraad opgedragen om de gebreken te herstellen, die zijn geconstateerd in het raadsbesluit van 13 februari 2014 inzake het bestemmingsplan Buitengebied Noord, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. De raad heeft ter voldoening aan deze uitspraak het “postzegel-bestemmingsplan” Korte Dwarsweg 10 vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Korte Dwarsweg 10 te Ouderkerk aan de Amstel. Overeenkomstig bovengenoemde uitspraak is het bouwvlak van dit perceel 6 meter in noordwestelijke richting verschoven en is de toegestane goothoogte bepaald op 4,5 meter.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 25 februari 2016 voor een ieder tijdens de openingstijden gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 te Ouderkerk aan de Amstel. Het plan is ook digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website: www.ouder-amstel.nl/bestuur/publicatie/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0437.KDwarsweg10-VA01.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tijdens deze termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak tegen dit bestemmingsplan. Het beroepschrift dient gericht te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In geval van onverwijlde spoed kan degene die beroep heeft ingesteld de voorzitter van de Afdeling verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek dit gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven