Ontwerpbestemmingsplan ‘Heideweg 62’

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van donderdag 25 februari tot en met woensdag 6 april 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Heideweg 62’ voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het perceel Heideweg 62 is gelegen aan de noordzijde van Hooglanderveen. Het perceel is op dit moment ingevuld met bedrijfsbebouwing. Deze bebouwing wordt gesloopt. De eigenaar wil graag 5 woningen op het perceel bouwen; 2 keer 2 aaneen gebouwde woningen en 1 vrijstaande woning.

Het perceel heeft in het op dit moment geldende bestemmingsplan 'Hooglanderveen en Vathorst' de bestemming 'Bedrijf'. Omdat die bestemming de bouw van 5 woningen niet mogelijk maakt, is het bestemmingsplan 'Heideweg 62' opgesteld. Dit bestemmingsplan is nu zo ver dat het in ontwerp ter inzage wordt gelegd.

Procedure

Van 25 februari tot en met 6 april 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Heideweg 62’ ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatie van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0307.BP00116-0201).

Gedurende de periode van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

Een brief schrijven en deze per post versturen naar:

•De gemeenteraad

t.a.v. Nicole Ludeking

postbus 4000

3800 EA Amersfoort

Via het Online formulier: Zienswijze indienen (DigiD).

Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen, en klik vervolgens op “Planprocedure: hoe komt een bestemmingsplan tot stand?”.

Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD?

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze. Hiervoor kunt u op maandag, dinsdag of woensdag telefonisch contact opnemen met Nicole Ludeking via telefoonnummer (033) 469 4587.

Naar boven