Gemeente Maastricht, ontwerp-wijzigingsplan "Bouwmarkt/tuincentrum Noorderbrug'.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend, dat het ontwerp-wijzigingsplan “Bouwmarkt/tuincentrum Noorderbrug” voor de duur van zes weken ter inzage wordt gelegd. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Op dit plan is de crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

Op 26 juni 2012 is het bestemmingsplan ‘Noorderbrug e.o.’vastgesteld ten behoeve van het planologisch regelen van het nieuwe Noorderbrugtracé en het bestemmen van de locatie voor de vestiging van Perifere Detailhandel aan de Belvédèrelaan. Binnen de regels van dit bestemmingsplan kan de bouwmarkt Praxis’ worden gerealiseerd.  

 

Ten behoeve van het realiseren van een buitenopslag en buitenverkoop voor de bouwmarkt ‘Praxis’ wordt gebruikt gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het bestemmingsplan ‘Noorderbrug e.o.’(moederplan). Derhalve is het ontwerp-wijzigingsplan ‘Bouwmarkt/tuincentrum Noorderbrug’’ opgesteld. Het plangebied omvat één perceel bekend als Maastricht, sectie H, nummer 2558 van het in het moederplan aangewezen wijzigingsgebied.

 

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen

Met ingang van 26 februari 2016 liggen het ontwerp-wijzigingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.wpbmtcNoorderbrug-ow01

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website: www.gemeentemaastricht.nl/ruimtelijkeplannen

 

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan burgemeester en wethouders van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van ‘Aan burgemeester en wethouders van Maastricht, zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan ‘Bouwmarkt/tuincentrum Noorderbrug. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met mevrouw M. Wetzels, tel. 043-3504577 of per email: moniek.wetzels@maastricht.nl. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

 

Maastricht, 25 februari 2016

Burgemeester en wethouders van Maastricht

Namens deze:

P.J. Buijtels, secretaris J.M. Penn-te Strake, burgemeester

Naar boven