Vaststelling bestemmingsplan Arnhemseweg 105, nutstuin

Logo Leusden

De gemeenteraad heeft op 11 februari 2016 het bestemmingsplan Buitengebied – herziening Arnhemseweg 105, nutstuin ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt met ingang van dinsdag 23 februari tot en met maandag 4 april 2016 ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis. Het omgevingsloket is geopend op werkdagen tussen 09:00 uur en 12:00 uur. Vanaf 23 februari zijn de stukken ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.leusden.nl/Arnhemseweg105.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken kunt u digitaal raadplegen via internet op: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.137-0401

De officiële bronbestanden kunt u downloaden op: www.leusden.nl/durp/plans/NL.IMRO.0327.137-/NL.IMRO.0327.137-0401

Het bestemmingsplan

Het plangebied omvat de gronden die deel uitmaken van het voormalige nutstuingedeelte zoals dat aanwezig is binnen het complex van Huize De Boom. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het herstel van cultuurhistorisch waardevolle elementen binnen het landgoed in de vorm van de voormalige nutstuin en het herstel van als rijksmonument aangewezen bebouwing (oranjerie en wagenschuur), alsmede de sloop en herbouw van de voormalige tuinmanswoning die deel uitmaakt van het nutstuin-complex.

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn schriftelijk beroep instellen, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

Kijk voor meer algemene informatie op www.leusden.nl/bestemmingsplannen

Planidentificatienummer: NL.IMRO.0327. 137 - 0 401

Naar boven