Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder en vastgesteld welstandsnota Gendtsche Polder

Logo Lingewaard

[Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en vastgesteld Welstandsnota Gendtsche Polder, Lingewaard

 

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 4 februari 2016 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

 

Bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder

Dit bestemmingsplan beoogt de Gendtsche Polder gedeeltelijk te herstructureren. Kort samengevat betreft het plan het realiseren van natuur, het vergroten van de beleefbaarheid van het gebied voor fietsers en voetgangers en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de oeverwal waar de bebouwing is gesitueerd. Dit laatste gebeurt door het slopen van voormalige bedrijfsgebouwen, de realisatie van enkele (her)bouwlocaties en het gedeeltelijk verleggen en opknappen van de Polderweg. Het plangebied wordt globaal begrensd door Waal en de Waaldijk en betreft globaal weergegeven alleen de oostelijk helft van de uiterwaard.

 

Het plan Oeverwal Gendtsche Polder valt onder het programma WaalWeelde van de provincie Gelderland. .Dit programma ondersteunt en verbindt projecten om de Waal en haar omgeving ‘duurzaam mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker’ te maken. Het project Oeverwal Gendtsche Polder heeft vanuit dit programma een financiële impuls gekregen waardoor dit project in 2017 uitgevoerd kan worden.

 

In het raadsbesluit is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Ten aanzien van het bestemminsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging(en) hebben betrekking op:

  • 1.

    Ambtshalve wijzigingen

  • 2.

    Regels

    • 1.

      Artikel 1.76 lid b.2. gebouw moet gebouwd zijn

    • 2.

      Spelfout in 10.2.6 sub b: een overkappingen moet zijn een overkapping.

 

  • 1.

    Verbeelding

    • 1.

      Bouwvlak van Gemengd Dorsemagen ligt voor een deel in de bestemming Waterstaat Kade bestemming. Het bouwvlak is aangepast aan de bestemming Waterstaat Kade.

    • 2.

      Bestemming natuur en verkeer bij Polder 30 en 31 wordt overeenkomstig aan gebruik en eigendom aangepast naar bestemming wonen. 

    • 3.

      Bij polder 32 heeft er een functieverandering plaatsgevonden van wonen naar agrarische waarden

    • 4.

      Bijgebouwgrens steenoven Waalzicht wordt dusdanig aangepast zodat de steenoven er volledig in past.

 

Wijzigingen naar aanleiding van Zienswijzen.

Wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen zijn opgenomen in de Reactienota van Zienswijzen zoals bijgevoegd bij het raadsbesluit van 4 februari 2016.

 

Het bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken, waaronder de reactienota wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 25 februari 2016 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

1. Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1705.121-VG01aanvullen met specifieke weblocatie);

  • Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 te Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer (026) 32 60 328.

 

Vastgesteld Welstandsnota Gendtsche Polder

Er is een welstandsnota opgesteld. Deze welstandsnota vormt een toetsingskader voor esthetische aspecten bij bouwaanvragen. De welstandsnota ligt eveneens met ingang van donderdag 25 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel (zie het voorgaande). De welstandsnota Gendtsche Polder is digitaal in te zien via: https://www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad/op_organisatie/gemeente/lingewaard;

 

Gelet op artikel 8.2 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500EA ’s-Gravenhage.

 

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Bemmel, 24 februari 2016

 

Naar boven