Coördinatiebesluit Vervoersknoop Bleizo en ter inzage legging ontwerpbestemmingsplannen en ontwerp omgevingsvergunning

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij op 10 februari 2016 hebben besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor de realisatie van de Vervoersknoop Bleizo, Bleiswijk.

 

Ter inzage legging ontwerpbesluiten Vervoersknoop Bleizo

Met het coördinatiebesluit liggen de volgende besluiten, die met de toepassing van de gemeentelijke coördinatieregeling worden voorbereid, vanaf 23 februari 2016 tot en met 4 april 2016 ter inzage:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan “Vervoersknoop Bleizo” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0156 in de gemeente Lansingerland;

  • 2.

    het ontwerpbestemmingsplan “Vervoersknoop Bleizo” met identificatienummer NL.IMRO.0637.BP00054-0002 in de gemeente Zoetermeer en;

  • 3.

    de omgevingsvergunning voor de ontwikkeling van de nieuwbouw station Bleizo aan de Zoetermeerselaan (ongenummerd) te Bleiswijk met kenmerk W-2015-0359.

 

Beschrijving coördinatiebesluit

De nieuwe Vervoersknoop ligt in de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. Om de nieuwe Vervoersknoop Bleizo te kunnen realiseren zijn twee nieuwe bestemmingsplannen en een omgevingsvergunning voorbereid. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met de procedure van de bestemmingsplannen. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één zienswijze tegen één of meer van de gecoördineerde besluiten.

 

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied van de bestemmingsplannen gezamenlijk wordt globaal begrensd door de Laan van Mathenesse, het HSL spoortracé, Zoetermeerselaan te Bleiswijk en de bedrijventerreinen Lansinghage/ Brinkhage in de gemeente Zoetermeer. Aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan is de beoogde ontwikkeling van de vervoersknoop in Zoetermeer en Lansingerland en de actualisering van het bestemmingsplan Verlengde Oosterheemlijn 2007 (Zoetermeer). Het gedeelte van het bestemmingsplan Verlengde Oosterheemlijn 2007 is consoliderend van aard. De vervoerknoop betreft een nieuwe ontwikkeling op de gemeentegrens van Zoetermeer en Lansingerland (Bleiswijk). Hiermee wordt onder andere voorzien in de volgende ontwikkelingen:

  • 1.

    NS-station Bleizo;

  • 2.

    RandstadRail-halte Bleizo (inclusief toeleidende infra vanaf het huidige eindpunt van de Verlengde Oosterheemlijn);

  • 3.

    voorpleinen aan de noord- en zuidzijde;

  • 4.

    P R voorzieningen;

  • 5.

    fietsvoorzieningen;

  • 6.

    combibrug voor fietsers en voetgangers over de A12 en het hoofdspoor;

  • 7.

    bushalte aan de noord- en zuidzijde;

  • 8.

    toeleidende auto infrastructuur.

 

Beschrijving omgevingsvergunning

De ontwerpomgevingsvergunning maakt het mogelijk om de Vervoersknoop te realiseren.

 

Ter inzage

Het coördinatiebesluit, de ontwerpbestemmingsplannen en de ontwerpomgevingsvergunning kunt u van 23 februari 2016 tot en met 4 april 2016 inzien. De beide gemeenten leggen ieder alleen het bestemmingsplan ter inzage, voor het eigen gemeentelijk grondgebied. (Om het plan in zijn geheel te zien dient u bij beide gemeenten te kijken). De bronbestanden van de ontwerpbestemmingsplannen zijn eveneens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Ontwerpbestemmingsplan grondgebied van de gemeente Lansingerland:

 

Ontwerpbestemmingsplan grondgebied van de gemeente Zoetermeer:

 

Ontwerpomgevingsvergunning

De ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken is in te zien bij de gemeente Lansingerland. Voor het inzien van de omgevingsvergunning kunt u een afspraak maken met de gemeente Lansingerland via telefoonnummer 14 010.

 

Inzien papieren versie besluiten bij gemeente Zoetermeer

Het coördinatiebesluit en het ontwerpbestemmingsplan van Zoetermeer liggen ook ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis in Zoetermeer (Stadhuisplein 1). Wilt u het besluit bij de Omgevingsbalie inzien dan dient u eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer.

 

Indienen van zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze indienen over de ontwerpbestemmingsplannen van Lansingerland en Zoetermeer en de ontwerpomgevingsvergunning.

 

Het indienen van een zienswijze kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0156/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010. De gemeente Lansingerland zorgt ervoor dat de zienswijze wordt doorgestuurd naar de gemeente Zoetermeer.

 

Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan van Lansingerland, het ontwerpbestemmingsplan van Zoetermeer en/of de ontwerpomgevingsvergunning.

 

Nadere informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u nadere informatie dan kunt u contact opnemen met de heer Koornneef van de gemeente Lansingerland.

Naar boven