Gemeentelijke coördinatieregeling bestemmingsplan Kop van de Spoorzone en omgevingsvergunning voor bouw supermarkt

Logo Woudenberg

 

De gemeenteraad van Woudenberg heeft op 29 oktober 2015 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van het project “Verplaatsing Hoogvliet binnen het bedrijventerrein Parallelweg”. Vanwege die coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Woudenberg maakt daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

 

1. Ontwerpbestemmingsplan Kop van de Spoorzone

 

Plangebied

Het plangebied heeft hoofdzakelijk betrekking op de locatie Parallelweg 1, daarnaast maken Parallelweg 18-22 en de gronden ten zuiden van Spoorlaan 5 deel uit van het bestemmingsplan.

 

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied en betreft kort samengevat:

- Een supermarkt bestemming voor het perceel Parallelweg 1.

- Verwijdering van de aanduiding supermarkt en de vrijstelling ten behoeve van perifere (volumineuze) detailhandel op de locatie Parallelweg 18-22.

- Verplaatsing van de bestemming ten behoeve van buurtvereniging ’t Spoor, van Spoorlaan 2 naar Spoorlaan 3.

 

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 24 februari 2016 tot en met 5 april 2016 ter inzage in het gemeentehuis van Woudenberg en is tevens beschikbaar op www.woudenberg.nl. Het bestemmingsplan kan daarnaast worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0351.BP2015Spoorzkop-ow01.

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van zes weken kunt u schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen met betrekking tot het ontwerpplan naar voren brengen. U kunt uw schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 16, 3930 EA Woudenberg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, een afspraak gemaakt te worden met mevrouw K. Kuperus. Dit kan via telefoonnummer 14033. Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

 

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

 

2. Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Supermarkt WHZ-Wabo-2016-1117

 

Inhoud ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Op de locatie Parallelweg 1, 3931 MS te Woudenberg, wabonummer WHZ-Wabo-2016-1117 is een omgevingsvergunning aangevraagd die voorziet in de bouw van een supermarkt waarvan de volgende activiteiten deel uit maken:

  • 1.

    het (ver)bouwen van een bouwwerk;

  • 2.

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan;

  • 3.

    het veranderen van een beschermd monument;

  • 4.

    het maken, hebben of veranderen van een uitweg;

  • 5.

    het plaatsen van handelsreclame.

  • 6.

    Het uitvoeren van werken.

 

Inzien ontwerp beschikking

Het ontwerp van de omgevingsvergunning ligt vanaf 24 februari 2016 ter inzage bij de servicebalie op het gemeentehuis, tijdens openingstijden. Bij het loketleefomgeving kan een digitaal afschrift van de stukken worden opgevraagd. Het ontwerp is ook buiten deze tijden in te zien, hiervoor kunt u een afspraak maken door te bellen met de gemeente 14033.

 

Zienswijze

Tijdens de in deze publicatie genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen met betrekking tot de ontwerpvergunning naar voren brengen. U kunt uw schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 16, 3930 EA Woudenberg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient tijdig een afspraak gemaakt te worden met loket leefomgeving. Dit kan via telefoonnummer 14033. Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

 

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht.

 

Nadere informatie

Voor nadere informatie over beide ontwerp besluiten kunt u contact opnemen met de heer G. van Ginkel of mevrouw K. Kuperus via telefoonnummer 14033.

Naar boven