Gewijzigd verleende projectomgevingsvergunningen kennisgeving gesloten anterieure overeenkomst voor bouwen, aanleg en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op percelen nabij de Bovendijk, 3648 in Wilnis

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3º Wabo een omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteit aanleg en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het vervangen van drie bruggen, afplaggen, ophogen en ontgraven van gronden op gronden nabij de Bovendijk, 3648 in Wilnis. De verleende vergunning wijkt voor wat betreft het vervangen van drie bestaande bruggen in de directe nabijheid van de huidige locatie van die bruggen af van het ontwerpbesluit waarin deze vervanging niet was opgenomen.

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) verder bekend dat de gemeente een anterieure overeenkomst is aangegaan met het Programma Bureau Utrecht-West betreffende de ontwikkeling van het project op voornoemde gronden. Door de gesloten overeenkomst is het kostenverhaal verzekerd, waardoor er conform artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vastgesteld hoeft te worden.

De verleende projectomgevingsvergunning, het Besluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder met bijbehorende stukken (met digitale planidentificatie NL.IMRO.0736.PB030wilnisbovenla-va01) en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen vanaf 26 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Omgevingszaken in de hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 291616. U kunt de projectomgevingsvergunning en het Besluit hoger grenswaarden Wet Geluidhinder met bijbehorende stukken ook inzien of downloaden via het volgende adres: http://0736.ropubliceer.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluiten zienswijzen hebben ingediend alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot de ontwerpbesluiten niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende de termijn van de terinzagelegging tegen de besluiten een gemotiveerd beroepschrift indienen. Eenieder kan tegen de gewijzigde ontsluiting aan het Hofland een beroepschrift indienen. Het beroepschrift moet worden ingediend bij rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Aan het indienen van beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u wilt voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend, als u tegen het besluit ook beroep heeft ingesteld. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. U kunt uw beroep- en verzoekschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank Midden-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven