Vestiging voorkeursrecht ‘Uitbreiding Tappersheul’ (artikel 5 Wvg)

Logo Oudewater

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van Oudewater maakt op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat de raad van de gemeente Oudewater het voorlopig aanwijzingsbesluit van het college van B&W d.d. 24 november 2015 heeft bestendigd en heeft besloten om de percelen die gelegen zijn in plangebied ‘Uitbreiding Tappersheul' te Oudewater op grond van artikel 5 Wvg aan te wijzen als gronden waarop de artikelen de artikelen 3, leden 2 en 3, 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.  De aangewezen percelen zijn globaal gelegen ten oosten van de bedrijventerrein Tappersheul te Oudewater. Aan de in de aanwijzing begrepen gronden is een andere dan een agrarische bestemming toegedacht. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende tekening en lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 11 februari 2016 geldt voor een termijn van maximaal drie jaar, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie of bestemmingsplan is vastgesteld.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan de raad van Oudewater, Postbus 100, 3420 DC Oudewater te worden gericht. Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Reeds ingediend bezwaar

Diegenen, die tegen het voorlopige aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders betreffende het vestigen van het voorkeursrecht met betrekking tot bovengenoemde locatie reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar dat tegen bovengenoemd besluit van burgemeester en wethouders gericht was, wordt geacht gericht te zijn tegen het raadsbesluit van 11 februari 2016 (art. 6 lid 3 Wvg).

 

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de stukken welke betrekking

hebben op deze aanwijzing zijn openbaar en liggen met ingang van 11 februari 2016

gedurende zes weken kosteloos voor een ieder ter inzage bij het Omgevingsloket in het

stadhuis van Oudewater, Waardsedijk 219 te Oudewater.

 

Oudewater, 11 februari 2016

 

Burgemeester en Wethouders van Oudewater,

 

de secretaris, de burgemeester,

 

 

 

 

P. Holtrigter mr. drs. P. Verhoeve

 

Naar boven