Ontwerpbestemmingsplan Molenweg 22 in Abcoude

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 19 februari 2016 het ontwerpbestemmingsplan Molenweg 22 in Abcoude (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BPP018molenweg22-ow01 en postcode 1391 CH) en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie ligt ter inzage bij de balie Omgevingszaken; op de begane grond, in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken door te mailen naar E. omgevingszaken@derondevenen.nl of te bellen met T. 0297 29 16 16.

  • De verbeelding van het authentieke ontwerpplan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.BPP018molenweg22-ow01. De authentieke ontwerp planbestanden kunt u downloaden via de volgende locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html

  • U kunt het plan ook inzien via www.derondevenen.nl of http://0736.ropubliceer.nl

Toelichting

De initiatiefnemer heeft een agrarisch bedrijf aan Molenweg 22, 1391 CH in Abcoude. Het perceel is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied-Abcoude” van de gemeente De Ronde Venen. De huidige stallen zijn erg gedateerd, klein en ze voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen. Hierdoor is er geen sprake van een optimale bedrijfsvoering. Om de bedrijfsvoering wel goed te kunnen laten functioneren en te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving, zoals dierenwelzijn, is vervanging en uitbreiding van de gebouwen noodzakelijk. De initiatiefnemer heeft dan ook het plan ingediend om enkele bestaande bedrijfsgebouwen te slopen en te vervangen door een nieuwe stal. Tevens wil hij een machineberging en opslagplaatsen voor ruwvoer en ruige mest realiseren. Door de nieuwe situering van de opstallen kan de aan- en afvoer van het verkeer binnen het bouwvlak beter plaatsvinden. Aangezien de nieuw te bouwen stal aan de achterzijde buiten het bouwvlak is gesitueerd, past het niet in het huidige bestemmingsplan en wordt er een nieuw bestemmingsplan voor opgesteld.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van De Ronde Venen. Deze zienswijze kan naar keuze mondeling of schriftelijk kenbaar worden gemaakt. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG in Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met Linde Baars van de afdeling Ruimte. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren telefonisch te bereiken via T. 0297 29 16 15.

Naar boven