Gemeente Mill en Sint Hubert - Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

Logo Mill en Sint Hubert

‘De Meeren ’ en opheffing geluidzone industrielawaai ‘Industrieterrein Langenboomseweg

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert maken bekend, dat de gemeenteraad op 4 februari 2016 heeft besloten om het bestemmingsplan ‘De Meeren’ gewijzigd vast te stellen en om bij dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen. Ook heeft de gemeenteraad besloten tot het opheffen van de geluidzone industrielawaai ‘Industrieterrein Langenboomseweg’.

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 19 februari 2016 gedurende zes weken voor beroep ter inzage. Voor de mogelijkheid van beroep worden de besluiten omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan, het niet vaststellen van een exploitatieplan en de opheffing van de geluidzone als één besluit aangemerkt.

Het doel van het bestemmingsplan is primair om – in navolging van de op 20 juni 2013 vastgestelde Beheersverordening ‘De Meeren’ – de juridisch-planologische regeling voor het plangebied De Meeren te actualiseren door middel van een met name beheergericht plan voor de bestaande toestand. Het plangebied betreft met name het bedrijventerrein De Meeren, gelegen aan en nabij de Langenboomseweg aan de westzijde van de kern Mill (postcodegebied 5451).

De ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan – naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve – aangebrachte wijzigingen zijn benoemd in het door de gemeenteraad genomen vaststellingsbesluit met bijbehorende ‘Nota van Zienswijzen en Ambtshalve Wijzigingen betreffende het ontwerpbestemmingsplan ‘De Meeren’.

U kunt het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken op de volgende manieren inzien:

  • -

    digitaal op www.gemeente-mill.nl onder ‘Bestemmingsplannen’ en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0815.BPL13056HLB-VA01;

  • -

    analoog bij de publieksbalie tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken.

In de periode van 19 februari 2016 tot en met 31 maart 2016 kan:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    een ieder tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en/of beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt op 1 april 2016 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het vaststellingsbesluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Mill, 18 februari 2016

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert

Naar boven