Bestemmingsplan en definitieve beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder: “Brummen, Stationweg ong.”

Logo Brummen

Burgemeester en wethouders van Brummen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 04 februari 2016 het bestemmingsplan “Brummen, Stationsweg ong.” (NL.IMRO.0213.BPBRKOM100010-va01) gewijzigd heeft vastgesteld. Voorafgaand aan dit besluit hebben Burgemeester en wethouders van Brummen op 12 januari 2016 een definitieve beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder afgegeven voor deze ontwikkeling. Tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Daarbij heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

 

In lijn met de gebiedsvisie voor de omgeving Klein Engelenburg wordt de locatie van een voormalig woonhuis heringericht voor een nieuw hoofdgebouw dat qua maatvoering aansluit bij de eerdere bebouwing en ruimte biedt voor maximaal 4 woningen. Deze te realiseren woningen zijn reeds opgenomen in het woningbouwprogramma van de gemeente Brummen. De wijzigingen betreffen kleinschalige stedenbouwkundige optimalisaties naar aanleiding van een afstemming met het Gelders Genootschap en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Hiermee wordt het groene karakter van het plan en de omgeving nog meer geborgd.

 

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat door het railverkeer op de spoorlijn Arnhem-Zutphen deze vier woningen een hogere geluidbelasting hebben vanwege het spoorweglawaai dan de voorkeurswaarde uit de Wet geluidhinder. Gelet op deze overschrijding heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ten behoeve van de bouwmogelijkheden van de vier woningen, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde dan de voorkeurswaarde vast te stellen.

 

Inzagetermijn

 

Analoog

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en de hieraan gerelateerde beschikking voor het verlenen van hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder, liggen vanaf donderdag 18 februari 2016 tot en met donderdag 31 maart 2016 gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage bij de algemene informatiebalie.

 

Digitaal

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder ‘plannen en projecten’) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden zijn ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar en beschikbaar. Voor een link naar deze bestanden kunt u terecht op de gemeentelijke website.

 

Beroep

Degenen die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden kenbaar hebben gemaakt, of die aantoonbaar redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan één dag na de ter inzagelegging en duurt zes weken.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan en beschikking hogere grenswaarde

Het raadsbesluit en het collegebesluit treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven