Bekendmaking: Hernieuwde vaststelling bestemmingsplan De Wetering

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 25 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt het op 4 februari 2016 opnieuw vastgestelde bestemmingsplan De Wetering, dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPDEWETERING-VA02.gml met ondergrond NLIMRO.0344.BPDEWETERING-VA02.dgn, en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

 

Bij de vaststelling op 4 februari 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd ten opzicht van het op 30 januari 2014 vastgestelde bestemmingsplan. Dit is een gevolg van de tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 29 april 2015 (201403269/1/R2) waarbij de gemeente is opgedragen de door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State geconstateerde gebreken te herstellen.

 

Plangebied

Het plangebied betreft De Wetering Noord en De Wetering Zuid en wordt ten noorden begrensd door de rijksweg A2, ten oosten door de Stadsbaan, ten zuiden door de Middenwetering en ten westen door de Krommewetering.

 

Doelstelling

Het bestemmingsplan De Wetering heeft als hoofddoel de totstandkoming van een actuele en eenduidige juridisch-planologische regeling. Het bestemmingsplan richt zich voornamelijk op beheer van de bestaande situatie en het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur.

 

Wijzigingen

De Raad van State heeft in de tussenuitspraak aangegeven dat de in het bestemmingsplan De Wetering opgenomen regeling ten aanzien van The Wall gewijzigd moet worden, omdat het bestaande en reeds eerder vergunde gebruik niet duidelijk en positief is bestemd, zodat daarover rechtsonzekerheid bestaat.

 

Naar aanleiding van deze tussenuitspraak zijn de regels van het bestemmingsplan De Wetering uitgebreid met een nieuwe bestemming 'Gemengd-4'. Hiermee krijgt The Wall een eindbestemming in plaats van een uit te werken bestemming. Binnen deze bestemming valt het bestaande en het eerdere vergunde gebruik, en de gebruiksmogelijkheden die met de uit te werken bestemming beoogd waren, waarbij wordt aangesloten bij de voor deze functiemogelijkheden opgestelde beleidskaders.

 

Deze aanpassing heeft ook geleid tot de volgende wijzigingen:

 

- de verbeelding is aangepast: The Wall heeft ook op de verbeelding de bestemming 'Gemengd-4' gekregen;

- artikel 16 'Gemengd (uit te werken)' is aangepast: omdat The Wall een aparte bestemming heeft gekregen kan de bouwhoogte voor The Wall (zie artikel 16.2 onder a.) vervallen;

- de artikelen van de regels zijn vernummerd: door de toevoeging van een nieuw artikel schuiven de nummers van de artikelen daarachter door;

- hoofdstuk 3 van de toelichting is aangepast: de onderbouwing van de gemaakte keuzes voor The Wall is verwerkt;

- in hoofdstuk 6 is de artikelsgewijze toelichting aangepast: de bestemming 'Gemengd-4' is toegevoegd en toegelicht.

 

Inzien

Het gewijzigde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit, liggen van donderdag 25 februari 2016 tot en met woensdag 6 april 2016 ter inzage in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, Utrecht.

 

Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website www.utrecht.nl/bestemmingsplannen

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de hernieuwde vaststelling heeft aangebracht.

 

Het beroep kan worden ingesteld bij:

 

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

 

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ’voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Voor het instellen van beroep of een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail of anderszins digitaal beroep in te stellen.

 

Naar boven