Betreft: Ontwerp beschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Landelijk Gebied, Ringdijk 14 te Amstelveen.

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3o van de Wabo, bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het wijzigen van een verleende vergunning (Z-2015/034104) door het verschuiven van een gezamenlijke garage tussen twee nog te bouwen woningen op het perceel Ringdijk 14. (IDN:NL.IMRO.0362.OIAVHB09xR-OW01)

Het initiatief is in strijd met het ter plaatse vigerende bestemmingsplan Landelijk Gebied, aangezien als gevolg van het herpositioneren van de woning en de garage de bebouwingsgrens aan de westzijde deels wordt overschreden. Met het oog op deze planologische strijdigheid is voor de realisering van voorliggend initiatief een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

Locatie

Het plangebied is gelegen aan de Ringdijk van de Bovenkerkerpolder ten zuiden van de wijk Waardhuizen in het buitengebied van de gemeente.

Ter informatie

De ontwerp-omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 25 februari 2016 tot en met 6 april 2016 voor een ieder ter inzage.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

Papier

Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Digitaal

U kunt de digitale stukken raadplegen op:

  • de gemeentelijke website via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/;

  • de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB09xR-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende deze ontwerp beschikking schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA AMSTELVEEN.

Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via http://ro0362.ropubliceer.nl

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020-5404911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven