Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening: toepassing coördinatieregeling voor het project CPO locatie Roezemoes (bouw vier woningen van het type twee-onder-één-kap)

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Oldebroek op 17 december 2015 heeft besloten de coördinatieregeling toe te passen voor het project CPO locatie Roezemoes te Oosterwolde Gld. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om vergunningen voor de realisatie van het genoemde project gelijk op te laten lopen met de procedure voor de partiële herziening van het geldende bestemmingsplan Oosterwolde Dorp 2005. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure wordt doorlopen in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan wordt te zijner tijd genomen door de gemeenteraad. De overige besluiten worden genomen door het college van burgemeester en wethouders. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De coördinatie heeft betrekking op de volgende (ontwerp)besluiten voor het project:

  • 1.

    1. de partiële herziening van het bestemmingsplan Oosterwolde Dorp 2005 voor de locatie Roezemoes;  

  • 2.

    de omgevingsvergunning voor het bouwen vier woningen van het type twee-onder-één-kap op de locatie Roezemoes;

Tegen het besluit tot toepassing van de coördinatieregeling staat op grond van artikel 8:5, bijlage C van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep open. 

 

Ontwerpbestemmingsplan Oosterwolde, CPO locatie Roezemoes en ontwerpvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Oosterwolde, CPO locatie Roezemoes en de ontwerpvergunning met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluiten gelijktijdig met ingang van woensdag 17 februari 2016 ter inzage liggen.

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan Oosterwolde, CPO locatie Roezemoes voorziet in de bouw van vier woningen van het type twee-onder-één-kap op de locatie Van Oldenbarneveldweg 17 in Oosterwolde via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De realisatie van de woningen is echter niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan Oosterwolde Dorp 2005, waarin de betreffende locatie een maatschappelijke bestemming heeft. De woningbouwontwikkeling is daardoor strijdig met het geldende bestemmingsplan. Om die reden is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Het voorliggende bestemmingsplan Oosterwolde, CPO locatie Roezemoes voorziet hierin.

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en het besluit van de gemeenteraad van Oldebroek van 17 december 2015 maken het mogelijk dat diverse procedures gelijktijdig kunnen worden doorlopen. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn, worden om die reden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

Inzagetermijn

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunning liggen met ingang van woensdag 17 februari 2016 gedurende zes weken tot en met dinsdag 29 maart 2016 voor iedereen analoog ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.oldebroek.nl. De ontwerpvergunning is op de gemeentelijk website beschikbaar.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan en ontwerpvergunning

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunning kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek. Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn een zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met het Klant Contact Centrum telefoon 14 0525.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 16 februari 2016

Naar boven