Ontwerp bestemmingsplan Hugo-oord, Gerard Douplantsoen

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat voor vaststelling ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Hugo-Oord. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrenst door de watergang achter de woningen aan de Johan Vermeerstraat aan de noordzijde, de watergang achter de Breitnerlaan aan de oostzijde, de Van Veenweg aan de zuidzijde en de Carel Willinkstraat aan de westzijde.

Woningcorporatie Woonwaard en De Pieter de Raat stichting zijn samen met de gemeente Heerhugowaard lange tijd bezig met plannen voor herontwikkeling van het gebied Hugo-Oord en Gerard Douplantsoen.

Voor dit gebied is in 2009 een ruimtelijke visie opgesteld die de gemeenteraad op 23 juni 2009 heeft vastgesteld. In deze visie heeft de raad zich uitgesproken over wat de gewenste ruimtelijke ontwikkeling op deze plek is en hoe die ontwikkeling procesmatig uitgewerkt kan worden naar een concreet bouwplan.

In de loop van 2012 werd steeds duidelijker dat door verschillende factoren de projecten in het gebied in toenemende mate geconfronteerd werden met onvoorziene problemen of ingrijpende externe factoren. Door wijzigingen in de AWBZ financieringsstructuur zal de extramuralisering in de zorg versneld worden. Geïndiceerden met zorgzwaartepakketten tot en met niveau vier komen niet meer aanmerking voor opname in een tehuis. Daarmee is ook de basis voor de exploitatie van het plan voor de locatie Gerard Douplantsoen, in casu het plangebied, zo sterk gewijzigd dat verdere ontwikkeling van de plannen uit 2009, zoals opgenomen in de visie, niet verantwoord was. Aanpassing naar een meer extramuraal ingericht plan met zorggerichte woningen was noodzakelijk.

Anno 2016 ligt er een uitgewerkt plan waarin de Pieter Raat Stichting Hugo-Oord moderniseert (buiten het plangebied) en deels nieuwbouw pleegt (zowel binnen als buiten het plangebied) en Woonwaard nieuwbouwplannen (huur woonzorgappartementen en grondgebonden woningen) heeft op de locatie van de inmiddels gesloopte woningen in het Gerard Douplantsoen. Deze woningbouw zal (deels) deel uitmaken van een te ontwikkelen woonservicezone in het gebied Hugo-Oord en Gerard Douplantsoen.

In het bestemmingsplan dat ter visie wordt gelegd is het planologisch kader, de bouw- en gebruiksvoorschriften vastgelegd waarbinnen de ontwikkeling van het appartementencomplex en grondgebonden woningen moet plaatsvinden.

Ter inzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 17 februari 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan de Parelhof 1. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij de zoekterm de naam bestemmingsplan Hugo-Oord invult of de volgende code: NL.IMRO.0398.BP56HUGOOORD-ON01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Gedurende termijn van zes weken kan een ieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpplan schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze, wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met mevrouw S. Smit van de afdeling omgevingsvergunning, tel. nr. 072-5755214, e-mail: sanne.smit@heerhugowaard.nl.

Heerhugowaard, 16 februari 2016

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

07OV09s

Naar boven