Multilaterale Overeenkomst ADR/M286, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

op grond van randnummer 1.5.1 van Bijlage A van het ADR, betreffende de beperking om te rijden door tunnels

  • 1. In afwijking van de voorschriften van paragraaf 1.9.5.3.6 van het ADR zijn de verkeersbeperkingen in tunnels niet van toepassing op het gebruik van gevaarlijke stoffen, die in de eerste positie zijn ingedeeld van UN-nummers 2814 en 2900 in Tabel A van hoofdstuk 3.2 en evenmin op de UN-nummers 3077 en 3082.

  • 2. In aanvulling op de voorgeschreven aanduidingen dient de afzender in het vervoerdocument te vermelden:

    “Vervoer overeenkomstig randnummer 1.5.1 van het ADR (M 286)”.

  • 3. Deze Overeenkomst is geldig tot en met 31 december 2016 en is van toepassing op het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR die deze Overeenkomst ondertekend hebben. Indien deze Overeenkomst voor die datum wordt ingetrokken door één van de ondertekenaars, dan blijft in dat geval deze Overeenkomst alleen van kracht op het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR die deze Overeenkomst* hebben ondertekend en niet ingetrokken hebben.

* Deze overeenkomst is geïnitieerd en ondertekend door Zwitserland op 20 juli 2015 en mede ondertekend door Nederland op 1 februari 2016. Informatie over alle Partijen die de overeenkomst ondertekend hebben, is te vinden op de UNECE-website (zie www.unece.org/trans/danger/multi/multi.htm)

Naar boven