Verleende omgevingsvergunning voor het verplaatsen van twee woonarken aan de Leppedyk te Jirnsum.

Logo Leeuwarden

Van 18 februari 2016 tot en met 31 maart 2016 ligt de verleende omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor het verplaatsen van twee woonarken aan de Leppedyk te Jirnsum met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied heeft betrekking op de percelen Leppedyk 1001 en 1003 te Jirnsum, kadastraal bekend gemeente Grou, Sectie H, nummers 64, 65 en 401.

Ontwikkeling

De gemeente Leeuwarden wil in samenwerking met de provincie Fryslân in het kader van het Friese Merenproject de bestaande brug (de ‘Sylsbrêge’) in de Grousterdyk in Jirnsum vervangen voor een brug met een doorvaarthoogte van 2,5 meter en een doorvaartbreedte van 7 tot (maximaal) 10 meter. Door de bredere doorvaart van de Sylsbrêge ontstaat een knelpunt bij twee woonarken direct ten zuiden van de brug. De gemeente en eigenaren hebben daarom een plan gemaakt om de bestaande woonarken iets te verplaatsen, zodat zij geen barrière meer vormen en er een veiligere doorvaart ontstaat. Dit plan voorziet in het verplaatsen van twee woonarken.

Inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Beroep

Bent u het niet eens met deze verleende omgevingsvergunning? Dan kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt alleen beroep instellen:

  • Van 19 februari 2016 tot en met 31 maart 2016

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven