Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Van Rijksweg 11 tot Rijn” Hazerswoude-Rijndijk

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken ingevolge artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening , juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 28 januari 2016 het bestemmingsplan “Van Rijksweg 11 tot Rijn” gewijzigd heeft vastgesteld. Omdat het een conserverend bestemmingsplan betreft waarin geen nieuwe ontwikkelingen worden voorzien, is er geen exploitatieplan vastgesteld.

Het raadsbesluit tot vaststelling ligt te samen met het bestemmingsplan en overige relevante stukken met ingang van donderdag 18 februari tot en met woensdag 30 maart 2016 (zes weken) voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied voor dit bestemmingsplan omvat de gronden vanaf de rijksweg 11 (N11) tot de Oude Rijn exclusief de kern Hazerswoude-Rijndijk.

Het bestemmingsplan kent een conserverend karakter en heeft als doel het plangebied te voorzien van een actueel planologisch kader. Dit betekent dat geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn overgenomen en dat het bestemmingsplan is aangepast aan de huidige beleidsuitgangspunten. Dit bestemmingsplan heeft dan ook niet tot doel om te voorzien in nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht door op de verbeelding het ontbrekende deel van de gasleiding 517-05, inclusief vrijwaringszone, op te nemen. Voorts is de bestemming van een perceel ten westen van het Oostvaartpad gewijzigd naar “Groen”. Zo is aangesloten op dezelfde systematiek als in het naastgelegen vigerende bestemmingsplan “Hazerswoude-Rijndijk”. De gronden die binnen het inmiddels onherroepelijk geworden bestemmingsplan “Tuincentrum de Bosrand” vallen, zijn buiten de plangrenzen van het bestemmingsplan “Van Rijksweg 11 tot Rijn” gebracht. Voor wat betreft de regels is artikel 33- Waarde Archeologie 2 aangepast. De grenswaarden voor een aanvraag omgevingsvergunning zijn in overeenstemming gebracht met het vigerend archeologisch beleid van de gemeente. In de toelichting is paragraaf 4.7 (Externe Veiligheid) aangepast op basis van een tekstvoorstel van de Omgevingsdienst West-Holland. Voorts zijn op perceel- niveau nog een aantal ambtshalve wijzigingen aangebracht. Voor een volledig overzicht en een toelichting daarop, wordt verwezen naar het raadsbesluit en de Nota beantwoording zienswijzen, met voorstel voor ambtshalve wijzigingen.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt gedurende voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locatie ter inzage:

  • 1.

    Informatiebalie van het stadhuis, gemeente Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden; www.alphenaandenrijn.nl);

  • 2.

    Het bestemmingsplan “Van Rijksweg 11 tot Rijn” is digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl;

  • 3.

    Het bestemmingsplan, met bijbehorende stukken, is tevens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van

NL.IMRO.0484.13BPBGvanRW11totR-VA01

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven