Ter inzage legging (ontwerp)bestemmingsplan Middengebied Gouda Oost

Logo Gouda

Burgemeester en Wethouders van Gouda maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het (ontwerp)bestemmingsplan Middengebied Gouda Oost ter inzage gaan leggen.

In het kader van de wijkontwikkeling is door gemeente en Woonpartners gezamenlijk een plan ontwikkeld voor herontwikkeling van de De Rijkestraat en omgeving. Het project voorziet in de bouw van 20 grondgebonden woningen en 20 appartementen.

Aan de westrand van het plangebied (De Rijkestraat ) ligt een rij portiekwoningen met in de onderlaag winkels. Meer naar het oosten stond een school, die vooruitlopend op dit plan reeds gesloopt is. Aan de zuidkant ( Verzetslaan ) ligt een C1000-supermarkt. De supermarkt wordt verplaatst naar een locatie ten zuiden van de Sportlaan .

Om de gewenste ontwikkelingen ruimtelijk te borgen en juridisch mogelijk te maken, is bestemmingsplan 'Middengebied Gouda Oost' opgesteld.

Het (ontwerp)bestemmingsplan Middengebied Gouda Oost ligt van 18 februari 2016tot en met30 maart 2016 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    Digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1012BPMidGe-OB01;

  • -

    Op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

Het plan heeft het volgende kenmerk: NL.IMRO.0513.1012BPMidGe-OB01. Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.

Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen in dienen over het (ontwerp)ontwerpbestemmingsplan Middengebied Gouda Oost. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de Gemeente Gouda, t.a.v.afdeling Ruimtelijke beleid en advies, postbus 1086, 2800 BB Gouda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via de mevrouw W. Zwanenberg, telefoonnummer: 0182-58 8187 of mail willemien.zwanenberg@gouda.nl

Gouda, 17-02-2016

Naar boven