Bedrijventerrein De Elsmoat – Enter.

Logo Wierden

In 2009 is het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Enter-Rijssen 2008” (De Elsmoat) vastgesteld. In verband met de verkoop van kavels is het gewenst enkele wijzigingen door te voeren in het bestemmingsplan.

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen “Bedrijventerrein Enter-Rijssen 2008, tweede herziening”.

De wijzigingen in dit ontwerp-bestemmingsplan hebben o.a. betrekking op aanpassing van enkele rooilijnen en de maximale kavelgrootte / bouwperceel. Daarnaast wordt geregeld dat via een afwijkingsbevoegdheid maximaal één tankstation voor het wegverkeer kan worden toegestaan.

Beeldkwaliteitsplan

Naast het bestemmingsplan worden ook enkele wijzigingen aangebracht in het op 2 juni 2009 vastgestelde Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerrein Enter-Rijssen.

Door het beeldkwaliteitsplan op onderdelen iets aan te passen kan het vestigingsklimaat van (met name kleine) bedrijven op De Elsmoat worden verbeterd. O.a. door het toepassen van andere materialen en aanpassen van de rooilijnen kan goedkoper worden gebouwd.

Verder is door de eerste herziening van het bestemmingsplan (in 2012) het gebied met bebouwing aan de Rondweg gewijzigd. Het beeldkwaliteitsplan is hier op aangepast.

Voor de zichtlocaties langs de N347 en bij de entree van het bedrijventerrein verandert er weinig.

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 18 februari 2016 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2015000018-ON01.

Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan kunt u vanaf 18 februari 2016 gedurende zes weken inzien via www.wierden.nl/elsmoat.

Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan is als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan gevoegd.

Daarnaast liggen beide plannen vanaf 18 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerp-beeldkwaliteitsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven