Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplanTuin de Lage Oorsprong 2016

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de Tuin de Lage Oorsprong aan de Van Borsselenweg naast en achter nummer 36 in Oosterbeek. Met het bestemmingsplan wordt het gebruik van de tuin vastgelegd en zal het bouwen van een oranjerie, kas en schuur mogelijk worden gemaakt. Tevens maakt het bestemmingsplan minimaal tien parkeerplaatsen mogelijk. De Tuin de Lage Oorsprong is gelegen op het landgoed De Oorsprong en het plangebied ligt tussen en achter (ten oosten van) de woningen aan de Van Borsselenweg 34 en 36.

 

Voor het plangebied is al eerder, in december 2014, een bestemmingsplan opgesteld, te weten Tuin de Lage Oorsprong 2013. Dat bestemmingsplan is echter op 28 oktober 2015 vernietigd door de Raad van State. De Raad van State was, naar aanleiding van ingesteld beroep, van mening dat het bestemmingsplan (in hoofdlijnen) drie gebreken dan wel onderdelen bevatte die niet (goed) onderzocht waren. Kort samengevat ging het om de volgende onderdelen:

  • 1.

    een verkeerde verwijzing in de afwijkingsregels;

  • 2.

    twee onderdelen die in het geluidsonderzoek niet onderzocht of (goed) beschreven waren;

  • 3.

    dat in het natuuronderzoek niet onderzocht of (goed) beschreven was wat de mogelijke effecten van het parkeren langs de Van Borsselenweg en de verkeersbewegingen van en naar de Tuin zijn op de instandhoudingsdoelstellingen van het omliggende Natura 2000-gebied.

Om onder andere de geconstateerde gebreken te herstellen en om alsnog het bestaande gebruik van de tuin planologisch vast te leggen en de gewenste gebouwen mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding.

 

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen over van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd kunt u stukken inzien. De verwachting is dat het bestemmingsplan binnen twee weken in ontwerp ter inzage wordt gelegd.

Naar boven