Vaststelling gewijzigde bestemmingsplannen Kamergewijze verhuur 1 en Kamergewijze verhuur 2

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 11 januari 2016 de bestemmingsplannen ‘Kamergewijze verhuur 1’ en ‘Kamergewijze verhuur 2’ gewijzigd hebben vastgesteld.

 

Inhoud bestemmingsplannen en begrenzingen

De bestemmingsplannen ‘Kamergewijze verhuur 1’  en ‘Kamergewijze verhuur 2’ bevatten een regeling voor kamergewijze verhuur. Het is de vertaling van de vastgestelde beleidsregels ‘Kamergewijze verhuur Gemeente Wageningen 2015-2018’. Het bestemmingsplan ‘Kamergewijze verhuur 1’ is een herziening van de bestemmingsplannen die digitaal zijn vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Kamergewijze verhuur 2’ is een herziening van de bestemmingsplannen die analoog zijn vastgesteld.  Het plangebied van de bestemmingsplannen omvat in hoofdzaak de gehele gemeente Wageningen.

 

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van de plannen zijn er wijzigingen in de bestemmingsplannen aangebracht ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen. Deze wijzigingen staan in de nota ambtshalve wijzigingen, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1.

    De auto- en fietsparkeernormen voor kamergewijze verhuur zijn in beide plannen vervangen door de parkeernormen uit de ‘Nota Parkeernormen Wageningen 2015.

  • 2.

    Het plangebied van het bestemmingsplan Lawickse Allee 220B is verwijderd uit het bestemmingsplan ‘Kamergewijze verhuur 1’.

 

Ter inzage

De plannen met bijlagen liggen met ingang van 16 februari 2016 gedurende 6 weken (dus tot en met 28 maart 2016) ter inzage bij Publiekszaken, Olympiaplein 1. Publiekszaken is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. ’s Middags kunnen de plannen op afspraak worden ingezien.

 

Website

De bestemmingsplannen zijn te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl: wonen, milieu en verkeer/bouwen en wonen/ bestemmingsplannen). Het bestemmingsplan ‘Kamergewijze verhuur 1’ is elektronisch te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.0289.0044kamergewverh-VSG1.

 

Beroep

Tot en met 28 maart 2016 kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht.

  • 2.

    overige belanghebbenden, voor zover het de wijzigingen in het bestemmingsplan betreft, die zich niet met de wijzigingen kunnen verenigen.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of de plannen kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) 492 400.

 

Naar boven