Ontwerpbestemmingsplan Drossaardstraat

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking o ntwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 26 januari 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Drossaardstraat’ is vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

In de wijk Gouwsluis van Alphen aan den Rijn wordt een braakliggend stuk grond aan de Drossaardstraat en Gouwsluisseweg herontwikkeld. Aanvankelijk was hier een plan bedacht voor het oprichten van 5 kleinschalige appartementencomplexen met 35 appartementen langs de Oude Rijn. Tussen de Drossaardstraat en de Gouwsluisseweg voorzag het plan in een zestiental kwadrantwoningen. Deze planontwikkeling ligt ook als zodanig vast in het geldende bestemmingsplan Prins Hendrikstraat 2005.

Door gewijzigde marktomstandigheden heeft deze planontwikkeling geen doorgang gevonden en zijn de nieuwbouwplannen gewijzigd. Het plan gaat op dit moment uit van het oprichten van acht vrijstaande woningen langs de Oude Rijn en 13 starterswoningen aan de Gouwsluisseweg. De herontwikkeling is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan, omdat onder andere wordt afgeweken van de op de plankaart aangeduide woningtypologieën en deels buiten de bouwvlakken wordt gebouwd. Reden waarom het voorliggende (ontwerp)bestemmingsplan Drossaardstraat’ is opgesteld. Hierbij gaat het om een bestemmingsplan met flexibiliteit. De globale planvorm zorgt voor de mogelijkheid om de positie en het type woning nog te wijzigen en aan te passen op de vraag uit de markt. Om de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen wordt de structuur van de inrichting openbare ruimte en de oriëntatie van de woningen in een ontwerpschema vastgelegd. Dit ontwerpschema vormt onderdeel van de juridische planregels.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied wordt begrensd door de Drossaardstraat, Gouwsluisseweg en de Oude Rijn.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B118drossaardstr-ON01 met de bijbehorende bestanden van 11 februari 2016 tot en met 23 maart 2016, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen gedurende zes weken schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het genoemde ontwerpbestemmingsplan gaat.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via (0172) 46 56 41.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze en/of bedenking hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 10 februari 2016

Naar boven