Vaststelling lijst met categorieën van gevallen waarvoor geen Verklaring van geen Bedenkingen is vereist

Logo Kampen

Burgemeester en wethouders van Kampen maken op grond van artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 6.5 lid 3 van het Besluit omgevingsrecht bekend dat de lijst van categorieën van gevallen waarvoor de gemeenteraad geen verklaring van geen bedenkingen vereist ter inzage wordt gelegd. In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is bepaald dat indien een aanvraag om een omgevingsvergunning in strijd is met het bestemmingsplan, het college van burgemeester en wethouders daaraan alleen medewerking kan verlenen als de gemeenteraad een zogenaamde ‘verklaring van geen bedenkingen’ heeft afgegeven. De gemeenteraad kan hiervan afzien door een lijst van categorieën van gevallen aan te wijzen. Als een aanvraag om een omgevingsvergunning binnen de reikwijdte van deze lijst valt, hoeft er door het college van burgemeester en wethouders geen verklaring van geen bedenkingen bij de gemeenteraad te worden aangevraagd.

Op 28 januari 2016 heeft de gemeenteraad besloten in een aantal gevallen van het recht om een dergelijke verklaring af te geven, af te zien, en ten behoeve daarvan een lijst met categorieën van gevallen aan te wijzen.

Het besluit treedt in werking op de dag na publicatie. De lijst van categorieën van gevallen waarvoor de gemeenteraad geen verklaring van geen bedenkingen vereist met de daarbij behorende bijlagen ligt met ingang van donderdag 18 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage. U kunt van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur voor inzage van het besluit terecht bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis (Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Er bestaat geen mogelijkheid bezwaar te maken tegen dit besluit.

 

Naar boven