Vaststellinggewijzigdbestemmingsplan Europarei Midden

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Uithoorn in zijn vergadering van 28 januari 2016 het bestemmingsplan Europarei Midden als vervat in planidentificatiecode NL.IMRO.0451.EuropareiM-VG01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Op 24 mei 2012 heeft de raad het integraal plan voor Europarei vastgesteld. Op dat moment heeft de raad het college tevens opdracht gegeven om voor een optimalisatie van de herhuisvestingsmogelijkheden voor de bestaande huurders uit de drie flats te zorgen en om een stedenbouwkundigplan aan de raad voor te leggen. Dit heeft geresulteerd in een herhuisvestingsplan en een stedenbouwkundig plan die op 23 mei 2013 aan de raad zijn gepresenteerd. De drie middelste flats (Churchill-, Straatsburg- en De Gasperiflat) aan Europarei Midden zullen worden gesloopt. Hiervoor in de plaats zullen circa 200 nieuwe woningen worden gerealiseerd volgens een nieuw stedenbouwkundig plan.

Inmiddels zijn de plannen zodanig ver gevorderd dat deze zijn vertaald naar het bestemmingsplan Europarei Midden. Binnen dit bestemmingsplan wordt de gewenste ontwikkeling planologisch mogelijk gemaakt. Dit gebeurt door de gronden binnen het plangebied te bestemmen voor wonen, tuin, verkeer en groen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 29 mei 2015 tot en met 9 juli 2015 ter inzage gelegen. Hier op zijn geen zienswijzen ingediend. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de afronding en verwerking van de conclusie van het flora en fauna onderzoek.

Terinzage

Het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen met ingang van 12 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan ligt daarnaast gedurende de openingstijden ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 Uithoorn. De openingstijden staan aangegeven op de website van de gemeente.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (12 februari 2016 tot en met 24 maart 2016) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot de gemeenteraad hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp. Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Uithoorn, 10 februari 2016

Naar boven