TER INZAGE LEGGING Ontwerpbestemmingsplan Grevelingen 40-42

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Grevelingen 40-42 met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPGrevelingen40-OW01 met ingang van 12 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan Grevelingen 40-42 is het ingediende initiatief voor het perceel Grevelingen 40-42. Op dit perceel is een Fortswachterswoning gelegen en een Genieloods. De Genieloods is een provinciaal monumentaal pand en fungeert als schuur/garage bij de Fortwachterswoning. De eigenaar wil het perceel splitsen en van de Genieloods een woning maken. De Genieloods is slecht onderhouden en niet meer in originele staat. Met deze wijziging kan de loods gerestaureerd worden en voor de toekomst behouden. Aangezien de Genieloods een woning gaat worden, wordt bij de bestaande woning een nieuwe berging/schuur gerealiseerd. Het initiatief past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Om het initiatief mogelijk te maken, is een bestemmingsplanprocedure opgestart.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Grevelingen 40-42 ligt vanaf vrijdag 12 februari 2016 tot en met donderdag 24 maart 2016 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 10 februari 2016

Naar boven