Verkeersbesluit sluiten fietsoversteek N302 Ermelo

Logo Ermelo

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo is op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Gelet op het voorstel van 23-11-2016, nummer 16e0006949 zijn wij gekomen tot de volgende overwegingen en motivering op grond waarvan wij een besluit hebben genomen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

  • De N302 een provinciale stroomweg is met een snelheidslimiet van 80 km/h.

  • De N302 de verbindingsroute is tussen Harderwijk en de A1.

  • Vanuit de Ermelose Heide een fietspad bij de N302 uitkomt ter hoogte van hectometer 115,7.

  • Deze fietsaansluitingen de N302 moeten oversteken om bij het doorgaande fietspad uit te komen.

  • Parallel aan de N302 aan de oostzijde een fietspad loopt naar een veiligere fietsoversteek locatie met opstelruimte in de middenberm.

  • De fietsoversteek op dit punt in één keer gemaakt moet worden, er is geen opstelruimte in een middenberm.

  • Vanwege de verkeersveiligheid deze oversteek wordt afgesloten voor al het verkeer.

De verkeersveiligheid wordt gewaarborgd door de fietsoversteek ter hoogte van hectometer 115,7 af te sluiten. Door deze maatregel is het voor al het verkeer niet meer mogelijk de N302 op dit punt over te steken. Het verkeer wordt via de fietsvoorzieningen langs de westzijde van de N302 richting een fietsoversteek over de N302 met middeneiland geleid. Hier kan veilig de N302 gefaseerd overgestoken worden. De bereikbaarheid voor fietsers blijft hierdoor gewaarborgd.

 

Voor maatregelen op of aan de weg die leiden tot een wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken tot gevolg heeft, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid van de Wegenverkeerswet 1994.

 

Motivatie van het besluit

Dit besluit beoogt een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid zoals bedoeld in artikel 2, eerste lid van de WVW 1994.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is er overleg geweest met de gemandateerde verkeersadviseur van de politie, de heer M. Scheffer, Eenheid oost Nederland, district Noord en Oost Gelderland. wordt overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Noord- en Oost-Gelderland.

De politie heeft positief gereageerd op de verkeersmaatregelen.

 

Besluit

 

Op grond van vorenstaande overwegingen en gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer besluiten wij tot het afsluiten van de fietsoversteek over de N302 bij hectometer 115,7, een en ander zoals aangegeven op onderstaande situatietekening.

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo,

A.M. Weststrate,

secretaris,

A.A.J. Baars,

burgemeester,

Mededelingen

 

Zienswijze

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan een ieder wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen een met redenen omklede zienswijze indienen. Dit moet gebeuren binnen zes weken na de datum waarop wij het ontwerpverkeersbesluit ter inzage hebben gelegd.

 

Belanghebbenden kunnen hun zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo.

 

Naar boven