Bekendmaking vaststelling en terinzagelegging vier Natura 2000-beheerplannen Laag Holland

Logo Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op 22 november 2016 de Natura 2000-beheerplannen voor de vier Natura 2000-gebieden Eilandspolder, Wormer- en Jisperveld & Kalverpolder, Polder Westzaan en Ilperveld, Varkensland, Oostzanerveld & Twiske en de Nota van Antwoord over de ingediende zienswijzen op de ontwerp beheerplannen vastgesteld.

 

Het ministerie van Economische Zaken heeft dat, als mede bevoegd gezag voor alle vier de plannen, op 20 december 2016 eveneens gedaan. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft, als mede bevoegd gezag voor twee van de vier plannen, op 15 december 2016 ingestemd met de vaststelling van de Natura 2000-beheerplannen Polder Westzaan en Ilperveld, Varkensland, Oostzanerveld & Twiske en de Nota van Antwoord. Genoemde vier beheerplannen treden op 29 december 2016 in werking en gelden tot 29 december 2022.

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken op grond van de Algemene wet bestuursrecht tevens bekend dat van 29 december 2016 tot en met 8 februari 2017 genoemde vier Natura 2000-beheerplannen, alsmede de Nota van Antwoord over de ingediende zienswijzen op de ontwerp beheerplannen, ter inzage liggen voor beroep bij de Raad van State.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

De beheerplannen en de Nota van Antwoord staan op de provinciale website: http://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Natuur/Natura_2000/Natura_2000_beheerplannen. U kunt de stukken in genoemde periode ook inzien op het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag, op de gemeentehuizen van Zaanstad, Alkmaar (na afspraak met de servicebalie via www.alkmaar.nl of 14072), Wormerland, Landsmeer, Waterland en Oostzaan, en bij de provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18, 2012 CH te Haarlem. Voor dat laatste gelieve u telefonisch een afspraak te maken, tel: 023- 5144948. De beheerplannen voor Polder Westzaan en Ilperveld, Varkensland, Oostzanerveld & Twiske liggen bovendien ter inzage bij Rijkswaterstaat, Toekanweg 7 in Haarlem.

 

Hoe kunt u beroep indienen?

Belanghebbenden die tijdens de inspraakperiode voor de ontwerp beheerplannen een zienswijze hebben ingediend zoals bedoeld in art. 3.15 van de Algemene Wet Bestuursrecht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging in beroep gaan. Ook belanghebbenden die destijds redelijkerwijs geen zienswijze konden indienen, kunnen in beroep gaan.

U kunt in beroep gaan door een beroepschrift te sturen naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Uw beroepschrift dient ten minste te bevatten:

 

Uw naam en adres

De datum

Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht

Een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen

De eventuele onderbouwing waarom u eerder geen zienswijze heeft kunnen indienen

Uw handtekening

 

Het instellen van beroep schorst niet de werking van het besluit. Hangende het beroep kan op grond van artikel 8.81 Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State.

 

Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor de hoogte van het griffierecht en de betalingswijze, zie: www.raadvanstate.nl.

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over de beheerplannen en de Nota van Antwoord kunt u op werkdagen bellen met mevrouw A. Don (0235144261) of de heer C. Verstand (023 5143863). Meer informatie is ook te vinden op de internetsite: http://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Natuur/Natura_2000.

 

 

Naar boven