OntwerpbestemmingsplanVelp-De Beemd 2016; gemeente Rheden

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Velp-De Beemd 2016’ en de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage is gelegd.

Ligging plangebied

Het plan heeft betrekking op het bestaande bedrijventerrein De Beemd. Het bedrijventerrein ligt ten zuidoosten van Velp langs de provinciale autosnelweg A348 en de rijksweg A12.

Aanleiding

Ingevolge de Wet ruimtelijke ordening moeten gemeenten zorg dragen voor actuele bestemmingsplannen. Momenteel wordt uitgegaan van een tienjaarse actualisatieverplichting. Het voorliggende bestemmingsplan geeft hieraan invulling. Het ontwerpbestemmingsplan bevat ook de locaties waarvoor later een bestemmingsplan is vastgesteld, zodat er één integraal plan ontstaat.

Inhoud

Het plan is afgestemd op de laatste inzichten en beleid en regelgeving. Bestaand (legaal) gebruik wordt gerespecteerd. Het plan ziet niet op uitbreiding van het terrein. Ook blijft de ontsluiting ongewijzigd.

Het ontwerpbestemmingsplan wijkt in zijn vorm- en regelgeving af van de geldende bestemmingsplannen. Landelijk wordt een eenduidige systematiek voorgeschreven. Het plan is hierop afgestemd. Ook is het bedrijventerrein voorzien van een eigentijdse milieuzonering. Deze geeft rechtstreeks inzicht in de ruimtelijke koppeling tussen milieukaders en ruimtelijke ordening. In het vigerende plan is ook sprake van een dergelijke koppeling, echter deze is in het vigerende plan niet direct inzichtelijk gemaakt. Er is aansluiting gezocht bij de bestaande mogelijkheden. Zoals aangegeven worden bestaande legale situaties gerespecteerd.

Verder is het plan aangepast aan de inzichten zoals verwoord in de ‘ Visie op flexibilisering/functieverruiming op de bedrijventerreinen in de gemeente Rheden’. Deze visie is in maart 2016 (geamendeerd) door de gemeenteraad vastgesteld. Er is een afwijkingsbevoegdheid opgenomen voor nieuwe perifere detailhandel, internethandel en welness en leisure. In de afwijkingsbevoegdheid zijn hiervoor criteria opgenomen.

Inzage van stukken

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken van 29 december 2016 tot en met 8 februari 2017 inzien bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVB2016-ON01.

Indienen zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Vermeld bij uw zienswijze het zaaknummer 477630.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.

De Steeg, 28 december 2016

 

Naar boven