VASTGESTELD UITWERKINGSPLAN BUURTSTEDE, DE STRATEN, KAVEL 15

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal hebben op 20 december 2016 het ‘Uitwerkingsplan De Straten, kavel 15’ vastgesteld. Dat betekent dat in het gebied van het uitwerkingsplan andere regels gelden voor het bebouwen en het gebruik van die gronden. Dit heeft mogelijk gevolgen voor belanghebbende eigenaren en gebruikers van gronden in (de omgeving van) het plangebied.

Het ontwerp van dit uitwerkingsplan heeft al eerder ter inzage gelegen. Bij de vaststelling van het plan zijn er in het ontwerpplan geen wijzigingen aangebracht.

Ligging plangebied uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan ligt in de woonwijk Veenendaal-oost. Deze wijk ligt tussen de Rondweg-oost, de Buurtlaan-oost, de Dragonderweg en het Benedeneind. Deze wijk is opgesplitst in een middendeel, een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het middendeel, de wijk Buurtstede, wordt nu gerealiseerd. De wijk Buurtstede bestaat uit de buurtschappen De Ontmoeting, De Erven, De Straten en De Hoven.

Inhoud uitwerkingsplan

In deelplan kavel 15 van De Straten komt één woning aan de oostzijde van de wijk Buurtstede. In dit deel van Buurtstede zijn groepsgewijs vrije kavels uitgegeven waarop men via particulier opdrachtgeverschap woningen kan ontwikkelen. Deze kavel ligt in het Buurtschap De Straten, aan de Krantstraat.

Plan inzien

Wilt u meer weten over de inhoud van het plan? Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken digitaal inzien.

Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 28 december 2016. In deze publicaties vindt u rechtstreekse links naar het uitwerkingsplan.

Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden.

U kunt het uitwerkingsplan ook op het gemeentehuis inzien. Het plan (verbeelding, regels, toelichting) en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 29 december 2016 ter inzage bij het Omgevingsloket in de centrale hal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Beroep

U kunt tegen het plan beroep instellen als u belanghebbende bent en als u eerder in de procedure een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp uitwerkingsplan. Als u kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest om met een zienswijze te reageren op het ontwerp uitwerkingsplan kunt u ook beroep indienen. Heeft u tegen het ontwerp uitwerkingsplan geen zienswijze ingediend, dan kunt u dus in beginsel geen beroep instellen.

Hoe stelt u beroep in?

Als u beroep wilt instellen, moet u een beroepschrift indienen. Dat kan per brief. De brief stuurt u vervolgens naar: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de Raad van State. Aan het in behandeling nemen van het beroepschrift zijn kosten verbonden.

Binnen hoeveel tijd kunt u een beroepschrift indienen?

De termijn voor het instellen van beroep is zes weken. De beroepstermijn gaat in op vrijdag 30 december 2016 en loopt door tot en met donderdag 9 februari 2017. Is uw beroepschrift niet binnen de beroepstermijn ingediend, dan verspeelt u - op zeer uitzonderlijke gevallen na - uw recht om beroep in te stellen. Let dus goed op deze termijn.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het uitwerkingsplan treedt in werking op vrijdag 10 februari 2017. Het instellen van beroep schort de werking van het uitwerkingsplan niet op. Maar het plan kan intussen voor u onherstelbare gevolgen hebben. Daarom kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u het verzoek om voorlopige voorziening indient binnen de beroepstermijn treedt het uitwerkingsplan niet in werking voordat op uw verzoek is beslist.

U kunt in één brief beroep instellen én een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Geef in de brief dan duidelijk aan dat u beide doet. Het beroepschrift en het verzoekschrift zijn, zelfs als u ze in één brief combineert, twee afzonderlijke procedures waarvoor u twee keer kosten moet betalen. U kunt niet alléén een verzoek om voorlopige voorziening doen; u moet ook beroep ingesteld hebben.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan, kunt u contact opnemen met mevrouw A. Swart van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven