Nota Ruimtelijke Kwaliteit, Krimpenerwaard en beeldkwaliteitsplan ‘De Wetering’ Bergambacht

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken bekend dat de gemeenteraad op 13 december 2016 de “Nota Ruimtelijke Kwaliteit gemeente Krimpenerwaard” en het ‘beeldkwaliteitsplan ‘De Wetering’ Bergambacht’ vastgesteld heeft.

 

Op 1 januari 2017 treedt de nota in werking. Vanaf dat moment vervallen de Welstandsnota’s van de voormalige gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist.

 

De nota bevat de beleidsregels met daarin de criteria die de gemeente toepast bij de welstandsbeoordeling van bouwplannen. Met de “Nota Ruimtelijke Kwaliteit gemeente Krimpenerwaard” is gekozen voor harmonisering en deregulering van het welstandsbeleid met behoud van ruimtelijke kwaliteit. Een groot aantal woongebieden en bedrijventerreinen hebben een soepel toetsingsniveau waarbij verbouwingen welstandsvrij zijn. Om onaanvaardbare situaties tegen te gaan is een excessenregeling opgenomen. De eigenaar van een bouwwerk dat ‘in ernstige mate in strijd is met redelijke eisen van welstand’ kan aangeschreven worden om die strijdigheid op te heffen.

 

De Nota en het beeldkwaliteitsplan zijn te raadplegen op www.krimpenerwaard.nl/notaruimtelijkekwaliteit.

De komende maanden wordt gewerkt aan digitale raadpleegbaarheid per adres.

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit, Krimpenerwaard en ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘De Wetering’ Bergambacht kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden aangetekend.

Naar boven